Hoppa till sidans innehåll

Linus Lundqvist håller undan för dramatisk Indy Lights-seger!

01 MAJ 2022 23:25
  • Skapad: 01 MAJ 2022 23:25

 

 

  • Full pott i Alabama: leder varje varv från pole position
  • Tyresö-föraren upp i mästerskapsledning efter säsongens första seger

 

Linus Lundqvist tog över ledningen i Indy Lights-tabellen när han körde hem säsongens första seger under stor dramatik på en upptorkande bana på Barber Motorsports Park.
 
Lundqvist fick maximal utdelning i årets andra deltävling, med pole position och ledning från start till mål på sin väg mot Indy Lights-karriärens fjärde seger.
 
Tyresö-sonen - som vann på Barber Motorsports Park även förra året - tvingades emellertid gräva djupt när vädrets makter slog till i Alabama. Ett skyfall inför start i söndagens race ändrade förutsättningarna radikalt efter en ditintills torr helg - och kampen om segern kom att bli spektakulär.

Lundqvist och HMD Motorsports-kollegan Benjamin Pedersen (Danmark) var i en klass för sig i vätan, långa stunder över sekunden per varv snabbare än resten av fältet, och duellerade bokstavligt talat hela vägen in i mål när Lundqvist på kraftigt slitna regndäck tvingades till en defensiv avslutning när banan torkade upp.  

 

 

 

Den skandinaviska duon kämpade med frenesi om segern under det allra sista varvet, men Lundqvist behöll kylan och lyckades avvärja Pedersens attack - med lätt kontakt mellan bilarna i sprinten in över mållinjen. Lundqvists segermarginal skrevs till slut till 17 hundradels sekund.

- Det där var tight! Det här är en av de absolut skönaste segrarna i min karriär, säger Linus Lundqvist. Mina däck var helt slut under de sista 15 varven. Det sprutade gummirester på visiret och jag trodde nästan inte att jag skulle komma i mål. Det var extremt svårkört, så jag är verkligen stolt över att jag lyckades hålla ihop det. Stort tack till teamet som givit mig en snabb bil både i regn och torrt den här helgen. Grymt!
 
I och med helgens seger övertar Lundqvist nu ledningen i Indy Lights-tabellen, nio poäng före Pedersen.

Nästa deltävling för Indy Lights äger rum på Indianapolis Motor Speedway - där Linus Lundqvist tog en av sina tre segrar under fjolårets säsong - den 13-14 maj.  
 

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg