Hoppa till sidans innehåll

Linus Lundqvist till Daytona 24h

27 JAN 2022 10:47
  • Uppdaterad: 27 JAN 2022 10:47

Linus Lundqvist inleder Daytona 24-timmars med kvalhelg

 

  • Tyresö-sonen på plats för test- och kvaldagarna "Roar Before the Rolex 24"
  • Debuterar bakom ratten i Alegra Motorsports Mercedes-AMG GT3 Evo

 

Linus Lundqvist inleder uppladdningen inför USA:s största långlopp, Daytona 24-timmars, den här helgen när test- och kvaldagarna "Roar Before the Rolex 24" äger rum i Florida.
 
Lundqvist står i begrepp att ta sig an det anrika 24-timmarsloppet för andra gången i karriären, tre år efter sitt första besök i en Lamborghini Huracán i januari 2019.

I återkomsten till den berömda tävlingen - som nu dessutom firar sitt 60-årsjubileum - tar Lundqvist plats hos det amerikanska teamet Alegra Motorsports i en Mercedes-AMG GT3 Evo. Svensken delar bil med DTM-mästaren Maximilian Götz (GER) samt de båda ordinarie Alegra Motorsports-förarna Michael de Quesada (USA) och Daniel Morad (CAN).

Kvartetten kommer till start i klassen GTD, som med 22 anmälda bilar är den numerärt klart största i årets upplaga av den amerikanska långloppsklassikern. 

STARTLISTA: Daytona 24-timmars 2022

Till helgen får Lundqvist och resten av fältet äntligen ge sig ut på Daytona International Speedway, när förberedelserna sparkar igång på allvar i och med de traditionsenliga Roar-testerna veckan före själva racet.

- Jag ser fram emot att komma igång och att få träffa hela teamet nu på Roar, säger Linus Lundqvist. Det är mycket som ska hinnas med på de här dagarna och jag har inte ens suttit i bilen än. Det kanske ser ut att finnas gott om tid på pappret, men det gäller att veta vad man ska prioritera. Det handlar om att gå igenom hela listan, allt från förarbyten till mörkerkörning, däckhantering och bränslestrategier.

  

Roar-helgen omfattar fyra träningspass (totalt sex timmar), med ett tydligt fokus på att optimera bil och förare inför ett av sportens verkliga uthållighetstest.

Den publika höjdpunkten under Roar-dagarna är dock ett tvåstegat kvalformat, där startuppställningen till loppet avgörs.

Först ut är ett klassiskt tidskval på lördag kväll (svensk tid), där det gäller att få till en så bra varvtid som möjligt. Resultatet i tidskvalet används i sin tur för att formera gridden till ett särskilt kvalrace dagen därpå. Utgången av kvalracet ligger sedan till grund för den slutliga startuppställningen i 24-timmarsloppet nästa vecka.

Kvalracet, som drar igång kl. 20.05 svensk tid på söndag, sträcker sig över 100 minuter med bara ett förarbyte i halvtid. Varje team får fria händer att välja vilka två av sina fyra förare man vill engagera i kvalracet. I Alegra Motorsports preliminära plan inför helgen är Linus Lundqvist en av de två tilltänkta kvalförarna.  

- Det ska bli grymt kul det här, avrundar Linus Lundqvist. Det är en stor tävling, och den betyder mycket för alla. Förhoppningsvis kommer vi igenom Roar med många positiva besked och i ett bra slagläge att gå för segern nästa helg!

The Roar Before the Rolex 24 inleds idag, fredag. Roar-helgen i Daytona går att följa genom live timing. Huvudloppet nästa helg (29-30 januari) sänds live på Viaplay och V Sport Motor. 

Alegra Motorsports-bilen med Lundqvist och co. bakom ratten har startnummer #28.
 

 

 

TIDSSCHEMA 
Alla angivelser avser svensk tid

Rolex 24 At Daytona
Roar Before the Rolex 24 | Daytona (USA)

Fredag 21 januari
Träning 1: 17.15-18.30
Träning 2: 22.15-00.00

Lördag 22 januari
Träning 3: 16.00-17.00
Tidskval: 21.25-21.40
Träning 4: 01.00-03.00

Söndag 23 januari
Warm-up: 16.00-16.20
Kvalrace (100 minuter): 20.05


STARTLISTA
Rolex 24 At Daytona

TV & LIVE TIMING
Ingen streaming/TV från Roar
www.imsa.com/scoring

UPPDATERINGAR & RESULTAT
www.linuslundqvistracing.se
LL Facebook
LL Instagram

MER INFORMATION
Rolex 24 At Daytona
Alegra Motorsports

 

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg