Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist bröt Daytona 24h

31 JAN 2022 17:00
  • Skapad: 31 JAN 2022 17:00

Linus Lundqvist och Alegra Motorsports bryter Daytona 24-timmars efter stark inledning

Linus Lundqvist och Alegra Motorsports tvingades att bryta 2022 års upplaga av den amerikanska motorklassikern Rolex 24 At Daytona (Daytona 24-timmars) efter ett generatorhaveri i den sjätte timmen.
 
Alegra Motorsports - med Lundqvist, Maximilian Götz (GER), Michael de Quesada (USA) och Daniel Morad (CAN) i förarbesättningen - inledde loppet starkt och var periodvis också uppe i ledning i den 22 bilar stora GTD-klassen under de första timmarna.

Dessvärre drabbades teamets Mercedes-AMG GT3 Evo av ett generatorhaveri vid 01.15-tiden svensk tid natten mot söndagen, knappt sex timmar in i loppet, vilket effektivt satte punkt för segerambitionerna.

Bilen kom tillfälligt tillbaka ut på banan, men bröt en kort stund senare. Linus Lundqvist hade tidigare under loppet hunnit köra en stint på omkring två timmar.   

- Det är en stor besvikelse, så klart, säger Linus Lundqvist. Målet var ju att försöka slåss om segern i vår klass, och den chansen fanns definitivt. Teamet satte depåstoppen riktigt bra och jag gick ut i ledning i min stint. Allt gick enligt plan fram till att generatorn gav upp under Maxis (Götz) stint. Det är extremt surt, men det ska inte vara lätt att vinna ett sådant här race. 

  

Även om slutresultatet inte blev vad Lundqvist hoppats på bär Tyresö-sonen ändå med sig en övergripande positiv känsla från Daytona, och ett av världens största racingevenemang.

- I slutändan nådde vi inte vårt mål, men allt som allt är jag väldigt nöjd med min egen insats och med hur hela teamet har tagit sig an det här, avrundar Linus Lundqvist. Jag har känt mig hemma här sedan dag ett, alla har varit otroligt hjälpsamma, och rent operativt har det fungerat klockrent. Stort tack till Alegra Motorsports för den här upplevelsen. Jag hoppas verkligen att vi får chansen att komma tillbaka hit i framtiden och göra ett nytt försök!

Totalsegern i Daytona 24-timmars gick till slut till Acura-förarna Oliver Jarvis/Tom Blomqvist/Helio Castroneves/Simon Pagenaud. I GTD-klassen vann Porsche-kvartetten Jan Heylen/Richard Lietz/Zacharie Robichon/Ryan Hardwick.
 

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg