Hoppa till sidans innehåll

Rosenqvist bryter från pole med tekniskt haveri

20 MAR 2022 23:18
  • Skapad: 20 MAR 2022 23:18

Felix Rosenqvist mötte ett tungt bakslag när han tvingades bryta säsongens andra NTT INDYCAR SERIES-deltävling med tekniska problem efter att ha startat i pole position i XPEL 375 på Texas Motor Speedway.
 
Rosenqvist inledde racet från spets efter karriärens första pole position någonsin på en ovalbana, och låg strategiskt placerad som tvåa i inledningen av det 248 varv långa loppet på söndagskvällen svensk tid.
 
Allt såg ut att gå helt enligt plan fram till strax efter det 100:e varvet, då smålänningen först tappade mark i ett problematiskt depåstopp. 
 
- Vi hade en fantastisk bil i början av stinten - antagligen bäst av alla - men vi gick hårt åt vänster framdäck, säger Felix Rosenqvist. När vi kom in i depå var det nästan omöjligt att få stopp på bilen och både jag och Pato (O'Ward, teamkamrat) missade våra stoppmarkeringar. Dessutom hade jag ett separat problem på höger bakdäck som kostade ytterligare tid. 

Debaclet förpassade Rosenqvist till 12:e plats, fortfarande med goda chanser att nå topp fem - men en kort stund senare gick ridån ner för gott när svenskens Arrow McLaren SP-bil drabbades av ett tekniskt haveri på varv 138. 

- Någonting brast i bak på bilen och det var bara att parkera i depån, förklarar Rosenqvist. Det är självklart något vi kommer titta noggrant på och som vi måste lösa. 

Trots bakslaget - som kommer på samma bana där Rosenqvist tvingades bryta under liknande frustrerande omständigheter när han låg på andra plats för två år sedan - har helgen i Texas bjudit på många positiva besked.  

- Det är tufft att ta det här, särskilt från pole position här i Texas där jag redan kände att jag hade oavslutade affärer, avrundar Felix Rosenqvist. Samtidigt har vi gott om skäl att vara väldigt optimistiska. Jag tog min första oval-pole, vi satte snabbaste och näst snabbaste varv i racet, och båda bilarna har flugit fram. Det bådar verkligen gott inför fortsättningen. Vi kommer att lära oss av det här och komma tillbaka ännu starkare!
 
Nästa race för NTT INDYCAR SERIES äger rum på stadsbanan i Long Beach, Kalifornien, den 10 april.RESULTAT
NTT INDYCAR SERIES | Rd. 2

XPEL 375
Texas Motor Speedway (USA)

1: Josef Newgarden (USA), Penske, 248 varv
2: Scott McLaughlin (NZL), Penske, +0.067s
3: Marcus Ericsson (SWE), Ganassi, +1.354s
4: Will Power (AUS), Penske, +15.223s
5: Scott Dixon (NZL), Ganassi, +15.674s

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg