Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt-Åce Gustavsson

SSK-Serien först ut...

30 JUN 2020 09:03
Efter lång väntan kom så äntligen årets racingsäsong igång. SSK-Serien var först ut med en bra genomförd tävling i Falkenberg.
  • Skapad: 30 JUN 2020 09:03

Under stekande sommarhetta, men några inslag av små regnstänk genomfördes årets första tävlingshelg i Falkenberg.

Det var framförallt kul att se så många ny ungdomar i SSK´s båda ungdomsklasser.

Aquila Synergy Cup startades i fjol i ett samarbete med Danmark. Till den här tävlingen lyckades tyvärr bara en dansk förare ta sig till tävlingen, men med sju svenskar på startlinjen blev det bra ändå. Förarna bjöd på riktigt spännande racing med massvis med hårresande omkörningar! Det var fyra förare i toppen som ständigt bytte positioner med varandra. 

Joel Granfors tar storslam i Aquila Synergy Cup

KAK-föraren, Joel Granfors lyckades bäst med pole position och vinst i alla tre racen. Joel har tränat hårt i både simulatorn och på banorna under vintern och våren för detta. Siktet är inställt på en mästerskapsseger och det hade inte kunnat börja bättre. Han leder nu med 14 poäng före Elias Adestam på 86 poäng och danske William Wulf på 78 poäng. Mille Johansson tog också ett par pallplatser i helgen + att han slog banrekordet för klassen. Joel Granfors fick ta emot prischecken på 5 000 kr för mest poäng under helgen.

- Det har varit helt perfekt i helgen, skrattar en glad Joel efter prisutdelningen. Jag har tränat och planerat för den här körningen länge och att få maximal utdelning är fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot nästa tävling som är på Kinnekulle Ring den 24-26 juli.

Nytt för i år är Sportsman-klassen i Aquila Synergy, som är för förare över 25 år och eftersom erfarenhet väger tungt, så får även ekipaget väga 25 kg mer inkl förare. Vinnare den första racehelgen var Kasper von Celsing.

Den andra juniorklassen är naturligtvis Renault Junior Cup, som har körts i 30 år i SSK´s regi! Axel Wadsten vann första racet före Kalle Rikardsen och Wilmer Moberg. I andra racet fick vi se flera fina dueller mellan Rikardsen och William Bengtsson där Rikardsen avgick med segern före Bengtsson och Wadsten.

Alla SSK´s ordinarie klasser kördes också + att Roadsport C var inbjudningsklass. Helgen avrundades med långlopp för NSHC. Ni hittar alla resultat här: https://www.svenskracing.se/race/raceinfo/?race=2327

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

320x320_BST-gala-köp-biljett.gif

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg