Hoppa till sidans innehåll

SM-veckan vinter i Sundsvall 2019

SM-veckan Sundsvall

13 FEB 2019 20:08
SM-veckan 2019 Sundsvall

  • Skapad: 13 FEB 2019 20:08

Efter att landat hemma efter en tung helg i Sundsvall så passar jag på att skriva lite om tävlingen.

Åkte upp redan på torsdagen till Sundsvall och passade på att hjälpa till med Rally-sprint, Crosscart och rallycrossen ute i Bergsåker.

Träffade Jörgen, Sören och några till från förbundet och gick igenom planerna för min del. Fick ta hand om media under fredagen. Vi hade genomgång med tävlingsledningen på torsdag kväll och upp tidigt på fredag morgon. Allt skulle vara klart till kl.8. Dagen började med snöfall och det var bra med folk ute i Bergsåker. dagen flöt på bra och allt var klart runt 18.30. Bra en lugn fredag kväll och laddade inför lördagen med virituell bilsport. Upp tidigt på morgonen och iväg till Nordichallen. Träffade jörgen och han ville att jag skulle vara chafför denna dag. Inga problem vi skulle börja med banan fört runt 19 på kvällen.

Denna bjuder jag på!

Vi åkte upp till Södra berget och skulle träffa Sebastian Eriksson(Nynäshamn) som vann SM-guld i rallycross dagen innan och han skulle vara med i SVT studion. Sagt och gjort iväg upp till berget och där träffade vi Yvette och han den där skidåkaren som vann en massa. Sebastian ställde bilen lite konstigt och Jörgen bad mig flytta den. Inga problem jag flyttar. Hoppar in i bilen och glasögonen immar igen. lägger dom vid sätet och flyttar bilen. Glömmer dom och vi åker iväg. Halvvägs ner för berget så upptäcker jag var är mina glasögon? Fasiken hade jag på mig dom eller glömde jag dom hemma? Lämnar av Jörgen i Gärdehov och åker hem till mina föräldrar. Inget där, kör mot gärde och kommer på att dom ligger i Sebastians bil.... F******N! Han är i Hudiksvall. Ringer Kim och ber han plocka upp dom på vägen från Stockholm. Det gick åt skogen, Sebastian var ute på isen och testade bilen. Runt 17 kommer jag loss och kör ner till Hudiksvall och Sebastian hade gömt mina glasögon på ett bra ställe. Kör tillbaka dom9 milen till Gärde för att börja bygga banan inför SM i Radiostyrd bilsport.

Där imellan hann jag hålla en funktionärskurs för Sundsvalls RCKs medlemmar.

Väl på Gärde har Johan Östvall kommit upp med Stefan Svensson, Christer Olsson och Kim Lindgren. Dom hjälper till med att riva och bygga upp banan tillsammans med Fam. Skjöldebrand och Landén. Grymt bra jobbat alla. Micke Wennberg var spindeln i nätet tillsammans med några tappra medlemmar från hemmaklubben. Framåt 23 tiden började Jörgen, Sören, Disa och Peter att lägga fram reklamen som skulle upp. Joahn och jag gick till hotellet runt 02 på natten och somnade direkt. Upp kl. 6 och äta frukost. Joahn och jag bestämde att vi behöver inte vara där före kl.8. Lik förbaskat så efter frukost iväg dit och hjälpa till med allt vi kunde behöva göra.

Tävlingen kördes som sprint-SM. Många var ovana med upplägget och hade lite synpunkter, men överlag var det mer publikvänligt att hålla koll på hur det.

Jörgen och Sören hade gjort ett jättejobb med att få dit SVT och göra ett repotage. Vi hade plockat ut 3 killar som kunde vara intressanta för SVT, och det blev det också. Grymt bra jobbat alla, med det som kom med i TV. Hur gick tävlingen då. Jodå Elias Johansson, AMF Årsunda vann följt av Felix Angseryd, MHF-U Skarpnäck och trea blev Wilhelm Skjöldebrand från Västerorts RCK.

Grymt bra jobbat alla ni som tog er till finalen.

Prisutdelare var Örjan Eriksson, Förbundstyrelsen som också är vår kontaktperson i styrelsen. Tack även Karin Leandersson som var där och tittade. Tyvärr var din hemresa inte så rolig. Tror du kan Gate 3 på Midland ganska bra vid det här laget. :-) 

När tävlingen var klar runt 16. Så påbörjades arbetet att riva allt. Det skulle vara tomt innan måndag morgon.

Några slutord.

Tack Micke Wennberg och grymt bra jobbat av hela klubben.

Tack Jörgen, Sören, Disa och Peter utan er hjälp hade det inte gått.

Tack Stefan, Christer och Kim det hade inte gått utan er.

Tack Johan för att du tog på dig uppdraget som ledamot i utskottet.

Sist men inte minst TACK alla som deltog och gjorde detta till en rolig fest med mycket folk på läktaren. Fick höra härom dagen från några killar som var från Skåne och brottades att dom fick jaga bort brottare från arena för att dom skulle börja värma upp. Dom missade mycket pga av oss.

Skribent: Kai Koivuranta
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg