Hoppa till sidans innehåll

RALLYCROSS-SM 2021

08 APR 2021 22:26
Säsongspremiären i Höljes 14/5 närmar sig med stormsteg. I dagarna har grundlig info om tävlingen publicerats på sidan där förarna anmäler sig. (www.datapolen.se)
  • Uppdaterad: 08 APR 2021 22:26

Positiv nyhet för året är att den stora klassen 2150 i år får SM-status. Ett önskemål från förare och ett naturligt steg då klassen utvecklats positivt under flera år. Nu är äntligen deltagarantal och kvalitet i nivå för SM-status.

Positiv nyhet nummer två är att det nu även körs ett mästerskap för tjejer. Det finns många skickliga tjejer i Sverige och nu erbjuds en möjlighet att köra en disciplin som ger fördel till körskicklighet. Fina banor, färre påkörningar men fortfarande tjusningen i att behärska en bil i startmomentet, på grus och på asfalt. Utöver det får man behålla sin bil och kan utveckla och förädla den efter hand.
 

Rallycrossutskottet jobbar för att stärka mästerskapets status. Sverige är världsledande i Rallycross och målet är att lyfta den nationella rallycrossen - där SM är en viktig del - för att hitta nya aktiva, publik och partners.
 
2021 har det skrivits avtal om tidtagning och raceövervakning med kameror för att säkerställa korrekta domslut och högkvalitativ resultathantering. Denna kommer för övrigt att skötas helt digitalt med anledning av Covid-19.
 
Vidare kommer TV-produktionen att lyftas rejält avseende grafik och kvalitet. Alla detaljer om utsändningar är inte klara, men det kommer att bli en kombination av frivisning och betal-TV från samtliga tävlingar.
 
För att kunna ta de viktiga kliven för sporten har tävlingsavgifter justerats något. Alla klasser har fått en höjning på 500:- per tävling. 2150, som fått SM-status, har anpassats efter övriga seniorklasser i SM och därmed höjts 500:- ytterligare.
 

2020 skapades begreppet Superfinalen i Rallycross. Det blir fortsättning 2021. I augusti får vi se alla förekommande klasser då ordinarie SM-klasser förstärks med Rx1 (tidigare Supercar) och Supernationell. Det blir en hejdundrande motorfest!
 

På arrangörens begäran och för att ta vårt ansvar mot varandra, Höljes by, alla funktionärer o.s.v. kommer alla tävlande team att behöva ha genomfört ett negativt PCR-test för att tillåtas komma till tävlingsplatsen. Vidare kommer munskydd att användas på alla allmänna ytor. Kloka åtgärder i dessa tider tycker Rallycrossutskottet. (Tips: För att inte belasta sjukvården rekommenderas s.k. självtest. Kolla 1177 för mer information.)
 

Se hela tävlingskalendern och mycket annat på www.sbf.se/rallycross
 
/Rallycrossutskottet

Skribent: RCU

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg