Hoppa till sidans innehåll

RALLYCROSS-SM NORRLAND

01 AUG 2019 10:50
Rallycross-SM har gjort årets vända till Norrland med deltävlingar i Lycksele och Kalix. Racen var som vanligt mycket underhållande och publiken stortrivdes! Det blev inga stora skiftningar i SM-tabellerna, men det tightades till inför finalen :-)
  • Uppdaterad: 01 AUG 2019 10:50

I 2400 fick SimonC Claesson, Skene MS, till det med en riktig fullträff i Kalix. Trots en del strul och hårdhänta konkurrenter tog han full pott i kval och finaler. Med det avancerade han i SM-tabellen och har vittring på medalj. På bilden ovan flankeras Simon av Linus Westman Piteå MS och Niclas Härdevik Norström MSK Hammaren.

 

Klassen Supernationell hade redan en korad SM-segrare, men han ville visa sin hemmapublik vad han kunde. Simon Tiger, Kalix MS, stod för extraordinära styrningar som visade att han är värdig att ta hem SM i klassen Supernationell. Jämte sig på pallen har Simon Mattias Forsman Tväråns IF och Lars Englund Kalix MK.Prispallen i Rallycross-SM klass RM2150 i Kalix.I RM2150 fick vi en rookie på första plats. August Krokström, Skene MS, gjorde en bra tävling som rundades av med en suverän finalkörning. Seger i tävlingen och laddad för SM-finalen. Tvåa var Magnus "Abris" Abrahamsson Vännäs MK och trea Björn "Putte" Alvarsson Vadstena RRC.Prispallen i Rallycross-SM JSM i Kalix.Bland juniorerna i JSM var det Jens Högbom, Vännäs MK, som tog hem segern. Denna gång var det strid på kniven med nykomlingen Filip Martinsson, Orust BSK, som bjöd hårt motstånd i finalen. Det krävdes några varv innan Högbom fick en komfortabel lucka till Filip. Förutom Jens och Filip gjorde Klara Andersson SMK Hörby en riktigt bra tävling.

Se resultatlistor från deltävlingar och sammanlagda SM-tabellen under Resultat

Nästa tävling i Rallycross-SM är finalen på VM-banan i Höljes. Boka in 31/8 i kalendern.

Skribent: MK
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner

Samarbeten


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png