Hoppa till sidans innehåll

SVENSKA SUPERFINALEN 2020

15 AUG 2020 23:10
Helgen 7-9/8 kördes den Svenska Superfinalen i Rallycross på Westombanan i Arvika. En unik final där alla svenska klasser deltog, 2- som 4-hjulsdrivna. 110 tävlande gjorde upp om SM-medaljerna i mycket spännande heat.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2020 23:10

MK Team Westom i Arvika stod som arrangör för tävlingen, men för att göra arrangemanget möjligt krävdes ett gott samarbete mellan många parter. Det var produktionsbolaget NEP, promotorn Rx Promotions, Svenska Bilsportförbundet, SVT, Arvika kommun, Region Värmland och berörda myndigheter.

Tävlingarna bjöd på många rafflande heat och täta fighter. De nationella klasserna hade kört fyra deltävlingar innan finalen och de 4-hjulsdrivna hade kört två. Säsongen har varit mycket jämn och SM i 2400, RM2150, JSM avgjordes inte förrän i allra sista finalheatet. Maximal spänning för både förare och publik. Ett riktigt starkt år tävlingsmässigt.

2020 är ett mycket speciellt år och det har skapat utmaningar för att nå ut till alla som tycker om bilsport. Publiken har inte fått komma till  tävlingarna så tävlingarna har fått komma till publiken. Samtliga deltävlingar har sänts via websändningar och Superfinalen kröntes med en 3 timmar och 25 minuters livesändning i SVT. Superfinalen sändes därmed som svensk websändning på SBFPlay, internationell websändning via StayLive och som nämnts, live i SVT.

Svenska mästare blev i Supercar – Johan Kristoffersson, Supercar Lites – Linus Östlund, Supernationell – Per-Erik Blomqvist, 2400 – Per Berglund, RM2150 – Björn Alvarsson och JSM – Filip Martinsson. (Se fullständiga tabeller och resultat under fliken RESULTAT.)

Skribent: RCU
E-post: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg