Hoppa till sidans innehåll

DUBBLA SEGRAR FÖR ISRAELSSON OCH COMEBACK FÖR MARTINSSON

19 JUN 2022 18:34
Andreas Israelsson firade födelsedag under premiärhelgen av rallycrossens SM-serie. Och han firade rejält. Med dubbla segrar reser han nu hem som mästerskapsledare i 2400.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2022 22:31

– Helt magiskt. Otroligt skönt, kommenterade Finnskogaförare Andreas Israelsson direkt efter målgång till svenskbilsporttv.se.

Staro och Olsson.jpg

Israelsson höll sig topp fem under kvalrundorna och samlade med det på sig så mycket poäng att han stod pole i sin semifinal. En semifinal som han vann. I finalen plockade Israelsson sen till sig ledningen in i första sväng och därefter var det sen ingen som kunde nå honom. Bakom slet Robin Starö hårt med att hålla Rasmus Olsson bakom sig och det gynnade även Israelsson som kunde dryga ut meter för meter fram till mållinjen.

– Målet för helgen var final så det här var helt magiskt, men det har gått bra inför premiären. Jag har kört fyra backtävlingar och vunnit tre och tvåa i en så jag känner mig trygg med bilen. Men det här. Helt underbart, sammanfattade Andreas Israelsson efter prisutdelningen.

Filip Martinsson q1 delt2 SM RC 2022.jpg

Rullning i finalen och uträknad bil igår. Bubbel och jubel högst upp på pallen idag. Filip Martinssons helg har verkligen varit upp och ner. Och upp igen. Med stor hjälp från både teamet och konkurrenter samt Ledin Motorsport renoverades Martinssons bil under natten. Ny bur sattes in och en hel del annat löstes i gryningsljuset. Klockan sju var bilen tillbaka.
När väl lamporna slog om till grönt för den andra deltävlingen var det sen Filip Martinsson för hela 2150-slanten. Martinsson vann alla heat under dagen och trots gårdagens rullning i finalen leder han nu mästerskapet efter de två första deltävlingarna.

– Det är obeskrivligt. Igår hade vi ingen bil. Vi löste det med all hjälp och nu står vi här som vinnare. Sen har vi en del att pilla på. Det är problem med växlarna och en del annat, men det här var enormt skönt sa Filip Martinsson.


Uhr fore Hellstrom.jpg

I juniorklassen såg det ut att bli en repris av gårdagen. Oskar Hellström plockade heatseger på heatseger och stod pole i finalen. Men där fanns det fler som ville blanda sig i leken om segern. Framför allt Joel Uhr, Saabföraren från AMF Årsunda pressade sig förbi Hellström i första sväng och kunde sen, även efter bra press från Hellström, hålla undan hela vägen in i mål.

– Man får inte så många chanser så det gäller att ta de som man får. Vi hade lite problem med motorn i bilen under gårdagen men med lite hjälp från bland annat Tangenteamet så fick vi det löst. Och seger här känns riktigt bra, sa Joel Uhr efter finalen.


Med andraplatsen under första deltävlingen är Joel Uhr nu även tvåa i mästerskapet bakom Oskar Hellström.

SM-tabeller och resultat hittar du här https://www.sbf.se/Sportgrenar/Rallycross/RESULTATSM2022/

Hela SM-serien i Rallycross kan ses live på www.svenskbilsporttv.se

Skribent: RCU
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg