Hoppa till sidans innehåll

GLÖDHETT RC SM LYCKSELE 24/7

18 JUL 2018 15:06
Tredje SM-deltävlingen körs på tisdag 24/7 på Lycksele MKs motorområde. Supernationella, 2400, JSM, RM2150 och Rc Historisk är med och kör. Nästan 80 förare gör upp om äran.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 22:46

Rekordvärme håller Sverige i ett järngrepp. Trots ett litet uppehåll i SM-serien är rallycrossen lika glödhet som vädret. Spektakulära Norrlandsveckan har precis avklarats och toppåkarna i SM har visat att det inte är nån slump att SM-tabellen ser ut som den gör – så här långt. Första halvan av SM-serien har avverkats i södern i Höljes, Strängnäs och Arvika. Nu återstår att ta serien i mål i norr, där  närmast Lycksele MK håller i taktpinnen med sin tävling 24 juli. (Därefter väntar final den 1 september i Kalix.)
Lite ovanligt med tävling på en tisdag, men i Lycksele räds man inte att gå utanför ramarna. År efter år har man slagit både publik- och deltagarrekord med sin Motorvecka. Nu kryddas den med en SM-deltävling i rallycross!

 

Claesson och Olsson i högform i 2400
SM-ledande Simon Claesson, Skene MS, slutade tvåa i Norrlandsveckan, bara två poäng bakom segrande Per Engstrand. Detta trots att han missade final i Piteå efter en rullning! Ett tecken på att det finns tillgång till både pannben och mekaniker av rang i teamet. SM-fyran Rasmus Olsson, Karlskrona AK, tog hand om tredjeplatsen i Norrlandsveckan. Båda grabbarna tog varsin delseger.

Simon Claesson prispall Norrlandsveckan 2018

Tre generationer Claesson var mycket nöjda med resultatet i Norrlandsveckan! Holger, Simon och Martin ler ikapp på prispallen. Foto: Jenny Hapasari-Niemi

Jesper Carlsson, Lycksele MK, har haft en motig start i SM och återfinns först på trettonde plats i tabellen. Men nu verkar han ha fått ordning på både körning och material och slutade femma i Norrlandsveckan totalt. Bland annat hade han en fin andraplats vid finalen i Kalix. När det nu stundar race på hemmaplan i Lycksele kan vi räkna med uppryckning:
- Med känslan som blev i Kalix så kommer jag gå in med full attack i Lycksele, och jag ska längst upp på pallen inför hemmapubliken!

Rallycross_SM_Jesper_Carlsson_Lycksele

 

Abris ångar på i RM2150
SM-trean Magnus ”Abris” Abrahamsson, Vännäs MK, har inte legat av sig under SM-uppehållet, utan slog till med seger i Norrlandsveckans 2150-klass före teamkompisen Jens Olofsson, Lycksele MK. Nu återstår att se vem som valt effektivaste uppladdningen till Lycksele. Abris och Olofsson som hållit igång för fullt, eller SM-tabellens etta och tvåa, Johan Uhr och Putte Alvarsson som valt att ”vila sig i form”. Hur avgörande kommer det att bli med hemmaplan?

Rallycross_SM_Magnus_Abrahamsson_Jens_Olofsson

Teamkompisarna Magnus ”Abris” Abrahamsson och Jens Olofsson höll stor show på prispodiet, då man tilldelades sina prischeckar för första och andraplats i Norrlandsveckan. Foto: Jenny Hapasari-Niemi

 

Juniorer – inga blåbär
JSM-klassens etta och trea, Jens Högbom, Vännäs MK, och Anton Carlsson, Lycksele MK, visade framfötterna de med och slutade nia respektive åtta, trots att man tävlade i seniorklassen i 2150 och att Carlsson avslutade sin vecka med att åka traktorvagga ut från Kalix Motorstadion. Bäst av alla juniorer lyckades däremot SM-fyran Viktor Fahlgren, Vännäs MK, som slog till med seger vid finaltävlingen i Kalix, och en sjundeplats totalt! Imponerande med tre juniorer i seniorernas A-final!
Nu återstår att se om dessa duktiga norrlänningar ska lyckas hålla SM-ledaren Emil Hultenius, Jönköpings MK, bakom sig i Lycksele. En snabbare bankaraktär väntar, och frågan är om det gynnar Hultenius framhjulsdrivna Saab eller hemmaåkarnas bakhjulsdrivna bilar bäst?

Rallycross_SM_Jens_HögbomJens Högbom avslutade Norrlandsveckan med en tredjeplats i Kalix…     foto: Jenny Hapasari-Niemi

Rallycross_SM_Anton_Carlsson

… medan Anton Carlsson fick nöja sig med en sjätteplats, efter att ha fått åka traktor-vagga ut från Kalix-banan.

 

Heta diskussioner i Supernationella
Supernationella klassen har tampats med både varandra och ett krympande startfält. Under Norrlandsveckan har fighterna gått från att enbart innefatta kamp på banan, till verbala fighter i både depå och media. Nu väntar största startfältet hittills under årets SM, där bland andra Lyckseles fartfantom Joakim Evertsson ansluter och lär kunna röra om i grytan. Linus Westman håller ledningen, men som ledare är man också det mest jagade bytet.

Häng med på ett spännande race i Lycksele den 24 juli! Träning börjar 09.00 och första heat 11.00.

Rallycross_SM_Supernationella_Linus_Westman

Skribent: JHN+MK
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info