Hoppa till sidans innehåll

RAPPORT SM HÖLJES 2400 & SUPENAT

07 MAJ 2018 10:10
Höljes Motorstadion var arenan där de svenska klasserna 2400 och Supernationell gjorde upp om poängen, lördagen 5/5. I den till antalet största klassen 2400 höll hemmafavoriten Per Berglund för trycket och gick obesegrad genom alla kval- och fina...
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 22:46

Höljes Motorstadion var arenan där de svenska klasserna 2400 och Supernationell gjorde upp om poängen, lördagen 5/5. I den till antalet största klassen 2400 höll hemmafavoriten Per Berglund för trycket och gick obesegrad genom alla kval- och finalheat. Tvåa var Mattias Òhlsson, Bollnäs MK, som körde bättre och bättre under dagen. Trea var Skene MS SimonC Claesson, som med ny bil och ny i klassen, gjorde en mycket bra premiär. Supernationell hade en del tuffa batalljer och när finalen var körd stod Piteå MS Linus Westman överst på prispallen.

 

Tävlingsdagen bjöd på strålande väder och arrangören Finnskoga MK visade rutin och bjöd på bra tävlingar med lugn effektivitet. Förarna var väldigt glada över att få köra på det som är mångas favorit, i världen! Så fin är banan!

 

2400 mönstrade 30 ekipage. Flera av förarna har SM-tecken sedan tidigare så konkurrensen är hård. Per Berglund sägs ha kört många varv på sin hemmabana. Kanske var det det som gjorde att han var  snudd på överlägsen. Han presterade varvtider som hade räckt till pallplats i den större klassen! 

 

En som hade det lite trögt i början var Mattias Ohlsson. Som tur var tog det sig ju längre tävlingen gick. När det var dags för final levererade Mattias som man är van. Andraplats i premiären är skönt inför fortsättningen.

 

På tredjeplats hade vi en nykomling i klassen. SimonC Claesson har tidigare vunnit JSM två gånger och provat lite i Supernationella, men nu valt klassen som är ett riktigt getingbo. Teamet har jobbat stenhårt med att renovera bilen och det verkade fungera mycket bra, kombinationen Simon och bilen. Trots sin ringa ålder ser det ut som Simon har stor erfarenhet. I Höljes fattade han många kloka beslut och undgick startsmällar och krockar.

 

Rikard Gustavsson, Fjärås MK, inledde tävlingen med att vara tvåa i de första kvalomgångarna. Han var sylvass i starterna, men i finalen var det motgång så det slutade på sjätte plats.

 

En som hade det tungt i premiären var fjolårsmästaren Niclas Härdevik Norström. Han blev inblandad i diverse incidenter och klarade inte att komma helskinnad ur dem. Tråkigt för Niclas, men han kommer garanterat att bjuda tuff motstånd framöver.        

 

Supernationella var 11 bilar i Höljes. Här fanns det massor av rutin och erfarenhet. De är inte så många, men det är sannerligen ingen lätt klass att slå sig in i. Snabbast under dagen var Fredrik ”Fidde” Avelin från MSK Hammaren. Han körde till sig  pole position (bästa startposition) i finalen. Där fick han dock släppa snabbe Linus Westman före sig och den ställningen stod sig i mål. En detalj i sammanhanget är att tack vare att man får poäng även för kvalet, så har Linus och Fidde lika många SM-poäng. Oavgjort inför framtiden.

 

Nästa tävling körs redan nästa helg 12/5. Strängnäs AMS står som arrangör och där kommer ytterligare två intressanta klasser att ansluta. Juniorklassen JSM och breddklassen RM 2150.

Skribent: MK
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info