Hoppa till sidans innehåll

SM I HÖLJES FÖR SUPERNAT & 2400

12 APR 2018 22:20
Nu är det bestämt att SM-deltävlingen i Arvika kommer att delas upp. JSM, RM 2150 och Rc Historisk körs i Arvika 2/6 som planerat, men Supernationella och 2400 kör i Höljes den 5/5 ihop med RallyX Nordic.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 22:46

Den tuffa vintern har satt käppar i hjulet för MK Team Westom i Arvika. En planerad utbyggnad av depån kommer inte att kunna genomföras i tid för SM-deltävlingen i början av juni och då klarar man inte att köra så många klasser som man tänkt. Höljes MK, som arrangerar RallyX Nordic början av maj, kliver då in och utvidgar sin tävling till att även innefatta klasserna Supernationella och 2400.  

För de tävlande innebär det att några får premiär en vecka tidigare än tänkt, men det kanske inte gör så mycket när det är VM-banan i Höljes man får köra på. En bana som flera gånger blivit framröstad som den bästa i världen! 

För SM-serien i stort ser det lovande ut. Redan nu har 60 förare ”plockat ut startnummer”, men Rallycrossutskottet hoppas på fler.

– Vi jobbar på att förbättra mediatäckningen för de nationella klasserna och hoppas självklart på stora startfält och bra arrangemang, säger Conny Nilsson, ordförande i utskottet. Vi ska försöka skapa känslan av att Rallycrossen är ständigt närvarande. Det ska inte bara poppa upp ibland när det händer något stort.

/Rallycrossutskottet

Skribent: MK
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info