Hoppa till sidans innehåll

Regularity 2021

14 FEB 2021 12:44
Inför säsongen 2021.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2021 12:45

Vi står inför ytterligare en speciell och utmanade säsong, men vi är övertygade om att alla arrangörer och tävlande med gemensamma krafter och ansvarskänsla kan göra något bra av den.

Det är redan nu klart att, om det inte kommer drastiska förändringar av det positiva slaget, i princip är omöjligt att genomföra tävlingar före halvårsskiftet, elittävlingar (RM och NEZ) undantagna. Däremot är ”träning i små grupper utomhus” tillåtet, vilket gör att aktiviteter av det slag som Kolsva MS, Katrineholms MK, Vara MK med flera genomförde under 2021 tillåtna. Kolsva MS planerar en den 17/4 och vi återkommer med information, men hör gärna av er till Göran Ljung med frågor, mobil nummer 070 588 99 39. Om någon annan planerar något liknande, hör av er så informerar vi här.

Utskottet har beslutat att informera om planerade tävlingar under året här, dels när vi har fått officiell information om datum från arrangörerna, dels när vi har fått ytterligare information. Hittills planerade tävlingar är ”Mats Carlbom Memorial” Kolsva MS den 15-16/10, ”VIII Västgötarundan ” Vara MK den 11/9, och ”Mölndalstrippen” Mölndals BSK med hittills okänt datum. Det har förekommit uppgifter om tävlingar och arrangörer på andra ställen, men det som skrivs här är det som stämmer. Vi för diskussioner med andra arrangörer, och vi välkomnar fler som gärna får höra av sig för hjälp att hitta lämpliga datum och för praktisk hjälp.

Årets regler kommer i princip bara att ha redaktionella ändringar. Dels kommer felaktiga referenser till Gemensamma Bestämmelser och andra sportgrensreglementen att korrigeras, dels kommer namnet på klass Modern att ändras till klass Öppen. Det senare för att förtydliga att klassen är öppen för äldre bilar med fri utrustning och ett svar på frågor om hur vi ser på förändringarna på utrustningsnivån i Norge. Det är ännu inte aktuellt att släppa allt fritt i alla klasser i Sverige.

RM-reglementet har ändrats så att tävlingskalendern har brutits ut ur reglementet och att de fastställda tävlingarna kommer att publiceras här samt genom Officiellt Meddelande. Målsättningen är att publicera en preliminär kalender den 28/2 och fastställa den senast den 30/4. Vi hoppas på er förståelse under ett mycket svårt år. Klart är att Mats Carlbom Memorial blir finaltävling i så väl NEZ som RM.

Positivt under dessa omständigheter är att planeras för bättre tider bland våra arrangörer, att samarbetet med Norge är fortsatt gott, samt att ett samarbete med Danmark har inletts.

Skribent: Sten Jonas Öhman
E-post: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg