Hoppa till sidans innehåll
Foto: ASEMARK PER

Idealtid bestämmer farten


I denna tävlingsform gäller det att köra sträckorna på en av arrangören angiven medelhastighet. Oftast 50 km/h, men kan vara lägre och anpassad till vägförhållanden. Fortare eller långsammare prickbelastas.
Det handlar alltså om en precisionstävling, inte en ren hastighetstävling. I bilsportens barndom och långt in på sextiotalet förekom tävlingsformer där precision, orientering och hastighet premierades i olika grad. De populära OT och T-tävlingarna under svensk rallysports storhetstid är bra exempel. Regularity följer upp denna tradition.

Regularitytävlingar är lätta att arrangera, i samband med rallytävlingar eller som fristående arrangemang. I det förra fallet följer man rallytävlingens bana, i det senare fallet körs tävlingarna på de sätt som är vanligast i våra grannländer och resten av Europa. Regularity körs alltid på vägtyper, och med svårighetsgrader, som är väl anpassade till de bilar som används.

Den mest välkända regularitytävlingen i Sverige är regularitydelen av Midnattsolsrallyt, och det finns knappt tio klubbar som har arrangerat regularity i Sverige.

Uppdaterad: 20 NOV 2017 12:04 Skribent: Jonas Öhman
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link