Hoppa till sidans innehåll

Licens Virtuell Bilsport

09 APR 2019 13:53
I samband med SM-tävlingen i Sundsvall har SBF infört en licens för Virtuell Bilsport. Denna är nu öppen för vem som helst att ansöka om.
  • Uppdaterad: 01 APR 2019 13:53

Efter sportgrenens första officiella SM i februari finns det nu en riktig licens för Virtuell Bilsport som nu är helt officiell och tillgänglig för vem som helst. Processen att ansöka om denna licens beror på om man i dagsläget redan har en tävlingslicens inom Svensk Bilsport eller inte. Vi skulle uppskatta mycket om så många som möjligt vill ansöka om denna licens för att hjälpa sportgrenen samt hela SBFs licensstatistik.

För att förtydliga vill vi påpeka att detta inte är något obligatoriskt för att exempelvis få deltaga i våra online-serier på VGP.se utan denna licens kommer endast behövas för framtida SBF-sanktionerade mästerskap. 

För de som redan innehar SBF-licens (förare)

Om man redan har en aktiv eller vilande SBF-licens kan man plocka ut en VB-licens helt utan kostnad genom LoTS. Vilande licens definieras som en licens som inte betalats och plockats ut under maximalt de senaste fem åren.

För att ansöka om VB-licens, följ dessa steg:

1. Logga in på LoTS på https://lots.sbf.se/ med ditt personnummer/LoTS ID och lösenord

2. Välj "Licenser" i menyn till vänster. På sidan som öppnas går man in på "Välj till en ny licens"

3. Hitta licensen för grenen Virtuell Bilsport i listan. Den ligger på sista sidan, eller så kan man sortera licenserna per sportgren likt nedan. Klicka sedan på "Köp"

 

4. Gå nu tillbaka till "Licenser"-sidan; där skall det nu ligga en licens för Virtuell Bilsport längst upp på sidan under "Obetaldra förar-/passagerarlicenser". Klicka nu på "Betala licenser"

 

5. Kontrollera här att man valt rätt licens. Har man en 

För de som inte innehar SBF-licens

Om man inte redan har en aktiv SBF-licens måste man ansöka om VB-licensen från nytt. Steg 1 är att hitta en SBF-ansluten bilsportklubb och bli medlem i en sådan. Man kan söka efter föreningar på följande länk: Hitta Förening

När detta är klart behöver man genomgå en utbildning för att kunna få kunna ta licensen. SBF håller i skrivande stund på att utveckla en digital utbildningsplattform där man kommer kunna hitta utbildningar och genomgå kunskapstest; dock är inte denna färdigutvecklad ännu och mer information kommer när vi vet mer. 

 

Skribent: Eric Stranne
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png

Bingolottopask21.jpg