Hoppa till sidans innehåll

Publicering av kvalresultat till SM

28 JAN 2020 11:54
Då vi har fått några frågor varför det ibland dröjer ett par dagar innan kvalresultaten från SM-kvalen publiceras vill vi förklara lite enkelt hur detta går till.
  • Skapad: 28 JAN 2020 11:54

Tävlingsintegriteten är otroligt viktig. För att garantera att resultatlistorna är korrekta tar vi hjälp av spelutvecklaren Codemasters och låter dem ta fram resultatet.

Vi kan inte bara använda det visningsnamn som syns på leaderboarden. Dessa namn är inte unika och kan således inte användas för att säkerhetsställa att rätt person kvalar vidare till SM. Därför måste vi nyttja Codemasters Racenet-ID. Ett ID som är unikt för varje förare.

De Racenet-IDn som skickades in i anmälan använder Codemasters för att ta fram en filtrerad resultatlista från respektive kval. Detta innebär en del manuell handpåläggning från deras personal som ibland kan ta någon extra dag - därav dröjer det ibland att vi publicerar resultaten från kvalomgångarna. Det är flera tusen som kör, så det tar tid att gå igenom resultatet.

Vi behöver få tiderna bekräftade av Codemasters då vi måste vara säkra vem det är som har vilken tid. Som exempel resulterar alla tider satta på Xbox och PS4 med användarnamnet DiRT Player vilket vi inte kan koppla till en specifik person.

Vi uppskattar ert tålamod och ber er avvakta tills vidare men med full vetskap om att vi jobbar så fort vi kan för att få ut alla tider och all information.

Skribent: Eric Stranne
E-post: Adressen Gömd

320x320_BST-gala-köp-biljett.gif

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg