Hoppa till sidans innehåll

Jag innehar inte en aktiv/vilande SBF-licens


Sedan årsskiftet 2018/2019 har Svensk Bilsport en licens för Virtuell Bilsport och det är nu öppet för vem som helst att kunna ansöka om denna.

För att kunna inneha licens måste man först vara medlem i en SBF-ansluten klubb. Man kan söka upp en lokal klubb som man kan bli medlem i på SBFs hemsida: https://www.sbf.se/vartforbund/Organisationen/foreningarochdistriktsforbund/

Ta kontakt med din lokala klubb för mer information kring exempelvis hur du går till väga för att bli medlem eller medlemsavgifter. Många klubbar erbjuder bl.a. familjemedlemskap eller rabatterade avgifter för ungdomar. 

När man har ett giltigt klubbmedlemskap kan man sedan ansöka om licens. Ansökan sker genom SBF:s licensansökningsblankett där man fyller i alla personuppgifter och den licenstyp man ansöker om; i detta fall kryssar man i rutan för Virtuell Bilsport. Blanketten skickas sedan till oss i utskottet som i vår tur skickar den till klubben som vidare skickar blanketten till förbundet där den handläggs. 

Blanketten, som ser ut som nedan, går att ladda hem:  HÄR

För att kunna få en SBF VB-licens behöver man även genomgå en kortare utbildning. Utbildningen för Virtuell Bilsport består av att läsa igenom samtliga aktuella regelverk för att kunna svara på ett antal frågor. 

  • SBFs Gemensamma Regler: HÄR
  • SBFs Fair Race-policy: HÄR
  • Sportgrensregler Virtuell Bilsport: HÄR

Om man får alla 10 svaren rätt kommer vi godkänna licensansökan och skicka vidare den för behandling. När den är godkänd kommer du som sökande få inloggningsuppgifter till SBFs Licens- och Tävlingssystem (LoTS) där du kan betala för licensen och få den aktiverad.

För de som redan innehar en aktiv tävlingslicens hos SBF kan ansöka om VB-licensen utan kostnad direkt i LoTS. Vänligen gå in HÄR för att läsa mer.

 

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg