Hoppa till sidans innehåll

Ansökningsområden 2019


 

Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla föreningens verksamhet inom nedanstående områden. Det kommer inte läggas någon vikt vid hur många projekt enskild förening söker bidrag för, utan satsningarna bedöms var för sig och ska följa de direktiv som finns, samt att tidigare satsningar från föreningen ska vara återrapporterade och godkända.
Varje område har ett eget specifikt formulär så var noga med att ni väljer rätt formulär för er satsning.

Följande områden finns att söka pengar inom. Under varje område följer även en förklaring för vilken typ av satsning medel beviljas.

 

Jämställdhet

Svensk Bilsport värnar om jämlikhet och att fler kvinnor ska hitta in och känna sig välkomna inom bilsporten. Din förening kan söka bidrag för olika typer av jämställdhetsprojekt vars syfte ligger i att utveckla föreningens kärnverksamhet genom struktur- och/eller kulturförändringar.

Följande insatser kan beviljas stöd

 • Forum för/om jämställdhet (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Hur ser det ut hos andra Bilsportföreningar runt er? Hur jobbar de andra idrotterna i liknande frågor? Kan ni ta hjälp och lära av andra föreningar och utvecklas tillsammans? Skapa en plats för tankar och idéer att utbytas, med fokus på föreningens kärnverksamhet genom struktur och kultur. Vad innebär egentligen jämställdhet? Vilka mer frågor och utmaningar ryms under begreppet?
 • Prova på verksamhet riktat mot flickor (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Öppen och gratis prova på verksamhet för barn och/eller ungdomar, med tydligt fokus att aktiviteten riktas mot flickor i första hand (men kan även vara öppen för pojkar). Var tydlig i er marknadsföring utåt, se till att aktiviteten är lättillgänglig för så många som möjligt. Viktigt att tänka på är också hur ni tar hand om de som väljer att börja med Bilsport – kan föreningens dagliga verksamhet motsvara förväntningarna efter prova på aktiviteten?
 • Utbildningsinsatser (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Behöver ni lära er mer för att kunna gå vidare i er utveckling? Utbildning är grunden till utveckling. Gör en insats i föreningen, kommunen eller distriktet. Utbilda inom jämställdhet – vad innebär det egentligen? Vilka mer frågor och utmaningar ryms under begreppet?
 • Subventionerade kostnader för Fair Race (mer information kommer)
  Utbildningen Fair Race är under utveckling och uppbyggnad – mer information kommer.

 

Rekrytering

Svensk Bilsport är i behov av att fler barn och ungdomar engagerar sig inom bilsporten. Din förening kan söka bidrag för att fler barn och unga hittar in till vår idrott.

Följande insatser kan beviljas stöd

 • Prova på verksamhet (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Öppen och gratis prova på verksamhet för barn och/eller ungdomar. Var tydlig i er marknadsföring utåt, se till att aktiviteten är lättillgänglig för så många som möjligt. Viktigt att tänka på är också hur ni tar hand om de som väljer att börja med Bilsport – kan föreningens dagliga verksamhet motsvara förväntningarna efter prova på aktiviteten?
 • Samarbeten med transportgymnasium/fordonslinjer på gymnasiet (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Sök samverkan med närliggande gymnasium vars verksamhet får i linje med vår. Hitta nya plattformar att skapa samarbete på.
 • Crosskart on Tour 

 

Tränings- och tävlingsverksamheten

Våga testa nytt och utveckla tränings- och tävlingsverksamheten utifrån aktuell forskning och nya metoder för att bidra till en förflyttning ”från triangel till rektangel” (se beskrivning här).

Följande insatser kan beviljas stöd

 • Utveckling av nya tränings- och tävlingsformer (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Kan ni i föreningen hitta ett annat sätt för att träna/tävla inom Bilsporten? Var kreativa, öppna upp vår värld och sänk trösklarna så vi blir fler tillsammans!
 • Skapa utvecklingsforum för utveckling av verksamheten (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Hur ser det ut hos andra Bilsportföreningar runt er? Hur jobbar de andra idrotterna i liknande frågor? Kan ni ta hjälp och lära av andra föreningar och utvecklas tillsammans? Skapa en plats för tankar och idéer att utbytas, med fokus på föreningens/träningens/tävlingens struktur och kultur.

 

Utbildning för förare, funktionärer och ledare

Inom bilsporten ska det vara enkelt att utvecklas genom utbildning. Det ska exempelvis vara enkelt för ledare och tränare att hålla kvalitativ träning för sina träningsgrupper.

Utbildning krävs för att vi ska kunna utveckla Svensk Bilsport, både på lokal, regional och nationell nivå. Inom begreppet utbilding hos oss ingår allt från grenspecifika kunskaper till mer övergripande områden så som fysisk träning, jämställdhet, mediehantering m.m.

Din förening kan ansöka om bidrag för att stimulera och utveckla kompetensen och kunnandet hos era medlemmar.
Fler ska få möjligheten att utbilda sig och alla ska känna att de är en del av Svensk Bilsport, oavsett bakgrund, mål eller förutsättningar.

Vill du få kostnadsfri inspiration till att vidareutbilda dig som ledare? Klicka dig då vidare till SISUs helt webbaserade tränarutbildning här.

Följande insatser kan beviljas stöd

 • Kompetensutveckling genom utbildning (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Behöver ni lära er mer för att kunna gå vidare i er utveckling? Utbildning är grunden till utveckling. Gör en insats i föreningen, kommunen eller distriktet. Utbildning era medlemmar, partners, andra intressenter kopplat till

 

 

Övriga projekt 

Har er förening en idé som inte faller under ovanstående underkategorier/projekt? Om det faller under Svensk Bilsports Vision 2020, Riksidrottförbundets strategi 2025 samt riktlinjer samt riktlinjerna för Idrottslyftet finns möjlighet att få medel ändå. 

Följande insatser kan beviljas stöd

 • Fria ansökningar (ansökan öppen 2/9-30/11 2019)
  Satsningen måste fortfarande rymmas inom våra fyra fokusområden – Jämställdhet, Rekrytering, Träning- och Tävlingsverksamheten eller Utbildning för förare, funktionärer och ledare.
  Mejla eller ring oss gärna innan ni ansöker för att bolla tankar och idéer kring satsningen.

 

Följande kostnader täcks INTE av Idrottslyftet

 • Ordinarie eller löpande verksamhet
 • Träningsavgifter
 • Medlemsavgifter
 • Tränararvoden
 • Anläggningshyra
 • Administrationskostnader
 • Kostnader för inköp av material på grund av att tidigare material är uttjänt, slitet eller har hög ålder
 • Förbrukningsmaterial för ordinarie verksamhet

 

 

Frågor och ytterligare information

Har du frågor om Idrottslyftet eller behöver stöd för att utforma en ansökan är du välkommen att kontakta:

Disa Glaser
This is a mailto link
08 626 33 02

 

Uppdaterad: 29 JAN 2018 12:31
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link