Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning


Nya uppdaterade utbildningspaket för tränare inom bilsporten är under uppbyggnad och kommer att presenteras i början av 2018. För mer information eller frågor vänligen kontakta Utbildningsansvarig.

Modern bilsport kräver fysiska förmågor på elitnivå. Alltför ofta syns förare från ca.16 års ålder bli överraskade av de fysiska krav som plötsligt ställs vid övergång till en högre klass.

Körskickligheten finns där men fysiken räcker inte!
Detta leder till sämre resultat, fördröjning av elitsatsning eller att karriären måste avbrytas efter många års tävlande i lägre klasser och många gånger med stora ekonomiska insatser.
Därför är det viktigt att förstå principerna hur träning utförs på bästa sätt och hur kroppens fysiska förmågor utvecklas i olika åldrar.
Detta missas nu ofta helt. Förarna når därför sällan sin fulla potential.

Därför har Svensk Bilsport valt att ta fram sitt paket för tränarutbildning.  

Syftet med tränarutbilningen är att sprida kunskap om hur olika former av fysisk träning rekommenderas att bedrivas beroende på individens mognadsgrad.
Fördjupning och utbildning sker inom områden som ledarskap, grundläggande idrottspsykologi och kost-/näringslära kommer även att beröras.Uppdaterad: 13 SEP 2017 14:22 Skribent: Johan Fåhraeus

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link