Hoppa till sidans innehåll

Annas månadsbrev april

10 SEP 2018 09:25
  • Skapad: 10 SEP 2018 09:25

Hej!

 

Tre månader har passerat och snart har den gyllene 4-månaders prövotiden gått ut. Därefter sägs det att man är mindre formbar och mottaglig för förändring. Tror inte det gäller mig, det finns ju så mycket att lära. I mitt fall borde det vara 16 gånger 4 månader, för det finns ju 16 sportgrenar, det blir 64 månader, dvs 5 år och 4 månader. J

 

Denna månad bestod av flera distriktsbesök och inte minst ett förbundsmöte där vi fick en ny ordförande samt två stycken nya ledarmöten till styrelsen. Vårt första styrelsemöte äger rum i morgon och då ska vi också prata om strategi för de kommande åren kopplat till vision 2020.

 

Vi har nu avslutat intervjuerna till tjänsten som Idrottslyfts och utbildningsansvarig på kansliet och vi har hittat en perfekt kandidat J vem han/hon är blir presenterat under de närmsta veckorna med respekt för uppsägning etc. men det kommer bli kanon!!

 

Förbundsmötet tog plats ute på Arlanda och det var mitt första förbundsmöte för Svensk Bilsport. Tyckte hotellet och lokalerna var kanon för ändamålet och Lena och Janina höll i trådarna kring all logistik och planering för det. Det är många detaljer som ska fungera på ett sådant stort möte och de fixade det med bravur. Tack för det fina jobbet! Det var också väldigt roligt att all kanslipersonal var på plats. Tycker det känns viktigt att ni får ett ansikte på oss alla och tillfälle att mötas på andra sätt än via mail och telefon som är dagens kommunikation. Det finns mycket kompetens i huset på Bergkällavägen så jag vill uppmana er att söka kontakt samt be om hjälp eller råd när ni känner behov av det. Vi kan också röra oss utanför kansliets väggar och komma till er med lite god planering. Nu blev det en avstickare från temat förbundsmötet, men tillbaka till det. Lördagens övningar var roliga att leda och det som utifrån vår planering om vad dagen skulle innehålla, dvs information till er, så fick den dagen en positiv och lite överraskande utveckling. Mötet på lördagen mynnade ut i tankar om framtiden och vad vi behöver göra, det vill säga, vi behöver säga OCH istället för Men och vi behöver Ta fighten! Vi behöver tänka inkludering istället för exkludering. Hur och vad det är i praktiken ska styrelsen i första hand arbeta med och sedan presenteras. Söndagens officiella förbundsmöte avlöpte fint med någon justering och Björn Eriksson ger oss alltid en guldkant på tillvaron.

 

Som jag berättat tidigare så håller jag på med en liten Sverigeturné för att besöka alla distrikt. I skrivande stund sitter jag på tåget mot Falun och ska tillbringa dagen med Nedre Norras distrikt. Förra veckan bar det först av till Gotland där jag blev fint mottagen och fick se Folkrace, radiostyrd och kartingbana. Vi träffade Alec på Gotland ring och samtalade kring deras planer. De satte mig även i en skid-car och snurrade runt, minnen när jag körde halkkörning i Sandviken kom tillbaka….. På fredagen bar det istället upp till Övre Norra och där bjöds det på en fin turné med Per-Åke och ett späckat program. Vi besökte Besök Luleå Motorsällskap Gokartbana, Kalix Motorklubb motorstadion och Norrbottens MS inkl ÖNBF kansli. Samtalen handlade om vad klubbarna och distriktet tyckte att vi kunde utveckla, såsom förenkla reglementen ( för anordnande av tävling samt licenser), utveckla avtal med flyg och hotell, RC 2150 klass dyr behöver finnas billigare klass, synka med Finland för mer utbyte tävlande, utövare utanför SBF till SBF, GPDR, hur reviderar vi stadgar över hela linjen SBF/distrikt/förening, profilkläder, grafisk profil samma ned till distriktsnivå, enhetlighet. Jättespännande samtal! Det blir ett nytt besök inom kort till Övre Norra men då med fokus på Västerbotten istället.

 

Sören lägger mycket tid på synlighet enligt vision 2020 och då framförallt i SVT. Sören gör ett jättebra arbete med SVT och det bär frukt med sig. Inte bara visar mätningarna på en ökad synlighetsgrad utan också att dialogen med SVT är på topp och de visar att de prioriterar oss. Sören har blivit ”en i gänget” på sportredaktionen på SVT och får tom uppdraget att vara deras representant ute på fältet. Väldigt bra! Det möjliggör att vi kan synas ännu mer samt att vi själva får tillgång till material för våra kanaler. Vi har även erhållit tittarsiffror från SM-veckan i Skellefteå där vi hade högst titt av alla sändningar i play med över 34 000 unika starter.

 

Mindre roligt är att Anderstorp har fått en begränsning på antalet bullerdagar/månad. Tidigare hade man en begränsning/år men nu är den utportionerad också per månad. Det innebär för oss att vi fick beskedet om att de ej kan ta emot oss på några tävlingar framöver med väldigt kort varsel. Jag har varit i kontakt med banan och distriktet för att få relevant information om vad vi kan göra åt saken. Ringde också upp länsstyrelsen igår som har tagit beslutet ang antalet bullerdagar för banan. Kommunen i Jönköping står på vår sida och vill som vi utveckla banan. Dock så är det fler närliggande hus som klagat och detta har tydligen pågått i många, många år, så det är inget nytt. Beslutet från Länsstyrelsen nytt och fram till idag har man rätt att överklaga hos mark och miljönämnden. På kort sikt så tror jag tyvärr att beslutet kommer att gälla och de berörda är naturligtvis meddelade och jobbar på plan B. Men det viktiga här blir att ha en plan på längre sikt, för risken är att detta kan bli ett prejudikat och påverka även andra banor. En viktig fråga framöver där hela racingsverige, Riksidrottsförbundet, banägare, SVEMO, STCC, team, förare, miljökommittén behöver enas om hur vi ska jobba med frågan.

 

Kurre har haft väldigt mycket på sitt bord dessa veckor, inte minst förbundsmötet som han styr med järnhand. Nedan följer dessutom lite fler rapporter från hans ansvarsområde:

 

Licensen Prova På som blir Prova Bilsport

Slutdesignen av den uppdaterade licensen är snart klar och kommer att skickas till tryckeri inom kort.Klubbar som har kvar gamla licenser måste få en chans att byta ut dessa mot de nya så vi slipper ha både gamla och nya på fältet. Särskilt de som har behov av licensen för de som bara vill träna då det inte finns uppgift om just detta i den gamla licensen.

Indikationen utifrån är att detta är en kanonlösning för att vi ska kunna locka tillbaka gamla och rekrytera nya som bara vill testa på någon gång då och då när det erbjuds träning på en bana och som inte vill tävla.

 

Klubbar

Medlemsavgifterna för 2018 har börjat rulla in. Ett klubbutskick med lite blandad information gick ut i slutet av april.

 

WRX i Höljes

Jobbet med den av FIA krävda sjukvården vid tävlingen i Höljes ser nu ut att ordna till sig. Ett nytt besök på Torsby sjukhus planeras av FIA där det blir mangrann uppställning av läkare och representanter. Bra jobbat Kurre och alla inblandade, detta har varit ett bra team-work för att lösa situationen.

 

Teknik

Högsäsong för hela avdelningen. Säsongen för kurser och utbildning är över. Mkt bra feedback från deltagarna på CL kursen i Teknik Rally. Nya bilar är på G för nationella homologeringar, spännande!!!

 

Tror det var allt för denna gång, nu rullar snart tåget in i Falun.

 

Trevlig helg!

 

Kind regards/ Vänliga hälsningar

 

Anna Nordkvist


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info