Hoppa till sidans innehåll

Annas månadsbrev augusti

10 SEP 2018 09:30
  • Skapad: 10 SEP 2018 09:30

Hej!

Hoppas ni alla haft en bra sommar, min har varit kanon och jag känner att batteriet är nyladdat!

De sista dagarna innan jag skulle tillbaka till kontoret igen, spenderade jag på Gelleråsen. Vi hade styrelsemöte inplanerat samt att vi skulle se söndagens finaldag på Kanonloppet. Det hela fick ett helt annan utfall än tänkt som ni förstår. Lördagen blev en sorgens dag för bilsporten där en funktionär förolyckades i en olycka. Det är inte förrän man står i skarpt läge som man vet om hur man hanterarar en krissituation. Man kan ha en teori och en genomarbetad krisplan, men trots allt så är vi människor med känslor och känslor kan bestämma annat i dessa lägen. Vad jag fick erfara så fick kombinationen av känslor, ryggrad och krisplan agera ihop och det gick väldigt bra, utifrån förutsättningarna. Jag fick uppleva att vår kommunikationsplan fungerade, vi hade en professionell tävlingsledning på plats som agerade utifrån den skrivna krisplanen, hade kontakten med räddningstjänsten, media och var sambandscentral. Några centrala personer i detta som gjorde ett fantastiskt jobb var Börje Blomén, Richard Göransson från Gelleråsen och Tony Jacobsson från Karlskoga motorklubb. Det var naturligtvis många, många fler, men dessa var centrala personer i krishanteringen på plats. Jag deltog också på det funktionärsmöte som ägde rum senare på lördagkvällen, naturligtvis var det funktionärerna som var mest berörda då deras vän och kollega hade hastigt gått bort. Jag vet att klubben och banan har haft flera tillfällen i ett krishanteringsarbete med kvällar och minnesstund för att hantera sorgen. Jag vill ge en stor eloge till alla de funktionärer som fanns på plats dessa dagar. Utan er insats och mod att gå tillbaka till tävlingen hade vi ej kunnat fortsätta, det var oerhört starkt gjort. Oavsett olycka eller inte så får ni alldeles för lite uppmärksamhet, tack alla funktionärer där ute på alla våra tävlingar! Våra tankar i dessa svåra stunder går naturligtvis också till familjen, anhöriga, vänner och kollegor.

Det som hänt på kansliet eller kontoret den senaste tiden kan vi också nämna här. Lena Olme som ni känner som jobbar på avdelningen teknik samt håller i våra konferenser och kurser, kommer vara frånvarande åtminstone fram till mitten av november. Lena har sedan länge haft problem med ryggen och nu har hon kommit in på en behandling som hon länge velat göra som gör att hon blir borta. Vi saknar henne och ser fram mot att få henne tillbaka inom kort. Men det betyder också att Lenas arbetsuppgifter behövs tas om hand av någon annan. Så istället för Lena Olme har Lena Hansen, som normalt arbetar på licensavdelningen, klivit in i Lena Olmes roll på teknikavdelningen. Till sin hjälp har hon Janina som stöttar och Janina tar också ansvar för kurser och konferenser. Per som har huvudansvaret på teknikavdelningen får också stötta med uppgifter.

Rekryteringen av Magnus efterträdare fortsätter och vi står nu med två slutkandidater kvar som vi ska sätta på lite tester och djupintervjuer. Min och vår förhoppning är att vi kan vara klara de närmsta två veckorna.

En annan sak som kanske inte har varit jättetydlig med är att jag innan sommaren gjorde en organisationsförändring på kansliet. Mats Ekblad blev avdelningschef över avdelningarna, Teknik, Licens, IT och Ekonomi och Jörgen Ekvall blev avdelningschef över avdelningarna Marknad, Kommunikation, Landslag och Idrottslyftet. Klubb & Tävling har jag valt att lägga direkt under mig då det är många internationella och nationella frågor och avtal som jag behöver lära mig av Kurre. Tillsammans med Mats och Jörgen bildar vi tre en ledningsgrupp som möts varje vecka.

Något som gruppen intensivt diskutterar nu är prognosen för 2018 samt budgeten 2019. Som ni sett så har vi skickat ut ett mail ang. att vi behöver skära i årets prognos för att få ihop det. Det är naturligtvis ingenting någonting vi önskar göra, framförallt inte kopplat till vår kärnverksamhet. Men tyvärr så behöver vi er hjälp i det här och vi på centrala kansliet kommer att dra det stora lasset med neddragningar. Jag kan bara be om ni ser över era budgetar och gör det ni kan för att bidra till ett något bättre resultat. Ni får hemskt gärna höra av er till mig eller Mats om ni önskar ytterligare förklaringar eller hjälp. Sedan ska vi igång med budget 2019 och då styrelsen också beslutat om att revidera visionen, så kommer det att få effekter på budgeten också. Se gärna mitt och Lars sommarbrev om ni glömt vad vi pratade om där.

Premiär blev det också för min del häromveckan då Lars Petterson, som inte bara är vår ordförande utan även President i Dragracing Commission i FIA, tog med mig på VM i Dragracing på Tierp. Herregud säger jag bara, vilket ös! Jag trodde vid ett tillfälle att när Top-Fuel bilarna körde att organen i kroppen flyttade på sig hos mig. Arenan är fantastiskt fin, evenemanget likaså, så det ska vi vara väldigt stolta över. FIA var väldigt imponerade över hela evenemanget och tävlingen.

Förra veckan hade vi ett bra och spännande möte också och det handlar om våra licenser, försäkringar och vikande antalet utövare. Vi behöver ta plats på den kommersiella marknaden och vi har kanske några idéer om hur vi ska göra det, får återkomma om det lite längre fram.

Jag vill passa på att påminna om våra gemensamma helger framöver:

Den 17-18 november är det central möteshelg och det är den enda denna höst, så se till att ni är där.

Den 24-25 november är det ordförandekonferens.

Hör av er till Janina vid frågor.

I skrivande stund sitter jag på Scandic Linköping där vi har SM finalen i Rallyt i helgen. Mycket Rallyfolk här naturligtvis och flera möten inplanerade. Vi har många duktiga förare och kartläsare på plats och vår världsmästare Pontus är också här och åker rallyt som uppladdning inför kommande VM tävlingar. Jätteroligt för Svensk Bilsport som också visar vilken hög klass vi håller i vår SM serie. Kl. 17.00 ska jag ta plats på stora scen och delta på invigningen för att kort där efter hoppa in i en rallybil och åka två sträckor. Jag är väldigt nervös inför det då jag är ovan, men samtidigt spänd och förväntansfull.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Anna Nordkvist
Generalsekreterare/VD / Secretary General/CEO


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport









 



Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten









Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info