Hoppa till sidans innehåll

Annas månadsbrev januari 2019

19 FEB 2019 08:31
  • Skapad: 19 FEB 2019 08:31

Vilken rivstart på året!

Först Idrottsgalan där vi hade Johan Kristoffersson som utmärkte sig och representerade bilsporten fantastiskt. Han har haft en makalös säsong 2018 så det är bara att lyfta på hatten! På Idrottsgalan representerade flera av oss med viktiga partners och våra landslagsstjärnor. Vi hade först en presentation där Johan, vår förbundskapten, presenterade landlaget säsongen 2019. Våra partners var också inbjudna till detta som livesändes på SBF play. Det är jätteroligt att få vara med om den kemin som uppstår när vi för samman vår elit med våra partners, det finns ett jättestort värde för dem att komma närmare våra stjärnor och tvärtom! Det blir exklusivt förbehållet några och det tillför stort värde och utbyte.

Sedan var det bilsportgalan nästa som jag tyckte var fantastisk också. Det ligger ett jättestort arbete bakom detta och det är ett fåtal personer som får ihop det. Från vår sida är det Jörgen i spetsen och från FABAS är det Camilla. Jag har sagt det förr, utan FABAS har vi ingen gala så det är vi väldigt glada för. Vi har tre nya år framför oss också då vi är klara med vårt samarbete framåt.

På kansliet tuffar vi på och vi märker att det är ny säsong med nya licenser som ska ut. Högt tryck på licensavdelningen. Elisabeth kommer tyvärr lämna oss för att ta pension efter sista mars, så då blir Lena Hansen ensam chef på avdelningen. Hon kommer självklart att få avlastning vid behov när hon känner att det blir för mycket. Men den här utvecklingen känns naturlig då vi investerat i ett licenssystem som ska vara avlastning. Vi kommer sakna Elisabeths massor, alltid en positiv inställning och ett glatt humör på jobbet.

Peter Lindkvist har också gjort sina första stapplande dagar hos oss. Peter som ska driva vår kommersiella affär. Känns otroligt bra att han äntligen är här. Pulsen har gått upp redan och han sitter verkligen inte och latar sig. Här kommer det att hända grejer ;-) Varmt välkommen Peter!

I veckan som gick också så var det SM veckan i Sundsvall. Ni ska veta om att i januari och februari är det flera av oss som inte ser varandra på kansliet på två månader pga alla aktiviteter. SM veckan, som vuxit så otroligt mycket, är vi ett av de allra största förbunden som får väldigt mycket TV. Citat också från SVT som vi fick idag på mail ” Bilsportförbundet, som sen flera år tillbaka har varit bäst av alla förbund på att hjälpa till att marknadsföra sändningarna i SVT Play, hade fantastiska 144 360 starter (OBS! ej att förväxla med antalet unika tittare) på sändningarna från rallyt, rallycrossen och crosskarten” Jätteroligt att läsa!

Vi har två nya partners till Svensk Bilsport.

Ena är Sensor Alarm som kommer erbjuda medlemmarna rabatter på hemlarm, byggt på en helt ny svensk teknik. Sensor Alarm är ett av Sveriges snabbast växande hemlarmsföretag och är grundat av svensk innovation och utav svenskt ingenjörskap. Företagets unika larmteknik gör det möjligt att larma hela bostaden mot inbrott, rök och strömavbrott med en enda enhet och helt utan montering. Användaren av Sensor Alarm slipper därför de vanligen dyra start- och installationsavgifterna och betalar endast en låg månadskostnad. Sensor Aalrm erbjuder idag larm för Villa, Lägenhet, Fritidshus, Garage/uthus, Husvagn/husbil och Företag/kontor. Larmenheten är framtagen i samarbete med Telia IoT vilket medför en trygg koppling mot Telias master. Detta kommer att bli förmånligt för medlemmar inom Svensk Bilsport.

HiQ är den andra där vi tillsammans ska ta nästa steg in i den digitala framtiden. Vi startar med en app för våra licensierade och medlemmar till svensk bilsport. Den ska kunna hantera licenserna på ett smidigt sätt, ge fina erbjudande till medlemmen samt hålla med viktig information till den licensierade som tex försäkringsinformation och tillgängligheten till sin försäkring. Sedan bygger vi på den med mer funktioner. Jag är verkligen jätteglad för detta, HiQ som brinner för teknikutveckling och att förenkla och förbättra människors liv, är precis det vi behöver. Läs mer om vårt samarbete här.

https://www.sbf.se/Nyheter/SvenskBilsport/HiQblirdigitalpartnertillSvenskBilsport/

Sedan kan det nog inte undgå någon om det beskedet vi mottog för en vecka sedan gällande STCC ABs konkurs. Bolaget som varit promotor för svensk racing i många år, och bidragit till utvecklingen i högsta grad, fick en för tuff ekonomisk situation efter åren med finanskrisen. Men det är vår skyldighet och ansvar att ha svensk racing i världsklass framåt. Vårt uppdrag som jag ser det är att främja och utveckla sporten och det här ligger i allra högsta grad i det. Utan elit ingen bredd och utan bredd ingen elit. Därför har vi på kort tid samlat TCR klassen under en trepartskonstellation, nämligen oss själva, TCR Scandinavia och alla arrangörer/banor. Vi sågs i tisdags  i Jönköping, de teamen som har för avsikt att delta 2019, alla arrangörer/banor, utskottet, TCR samt vi själva. Ett positivt möte där vi på en veckas tid hunnit med en hel del. Mycket återstår och det finns såklart frågetecken, men jag är övertygad om att vi på börjat något positivt, både inför 2019 och framåt.

Ett annat viktigt arbete som pågår är distriktsarbetet. Jag kom in för ca ett år sedan och deltog då på ett möte där distriktsordföranden berättade om detta förslag. Då jag kom från ishockeyn tyckte jag det var fantastiskt att man ute i distrikten hade den insikten om vad som behöver göras, för så var det inte där. Nu står vi snart där, och mycket arbete och tid har lagts ner från väldigt många. Jag hoppas och tror att vi kan nå målet med att bli färre antal distrikt samt tillsätta de resurser som behövs för att bli ett modernt idrottsförbund, öka inflytandet, få en rakare kommunikation, jobba mer tillsammans med rekrytring och bli mer enade. Jag tror det är fullt möjligt att bli det med den propositionen som finns framtagen.

I skrivande stund befinner jag mig i Karlstad där vi i dag ska ta emot kunder för att uppleva Svenska rallyt, Rally Sweden. Ett evenemang som jag är väldigt stolt över att få vara en del av. I år har vi dessutom en WRC stjärna vi ska heja fram, nämligen Pontus Tidemand. Kan tänka mig hur hårt organisationen Rally Sweden jobbar just nu och de gör ett fantastiskt arbete, önskar dem all lycka till i helgen.

Mvh
Anna


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info