Hoppa till sidans innehåll

Annas månadsbrev juni

10 SEP 2018 09:28
  • Skapad: 10 SEP 2018 09:28

Hej!

Hoppas ni har alla har det skönt i sommarsverige!

När jag skrivit ett månadsbrev och skickat iväg det så tänker jag alltid, oj vad mycket som händer, men nästa månadsbrev, då kommer jag förmodligen inte ha lika mycket att berätta. Men så är det verkligen inte, det händer så otroligt mycket hela tiden att jag knappt vet hur jag ska börja. Men som vanligt gör jag ett försök och ni får ha lite överseende om det blir lite fel här och där J

 

LoTs har avslutat fas 2 och har gått in i fas tre, sista fasen. Vi är stenhårda med deadline att vi ska vara klara 1 april 2019. Med att stänga fas två innebär att det arbetet som är kopplat till licenser är klart. Sedan finns det buggar och uppdateringar men det är underhåll och inte implementering som alla IT-projekt. Fas tre innehåller vagnböcker, bilsbesiktning, banlicenser och miljöcertifiering och allt ska vara klart i april 2019. Känns jättebra att vi kommer framåt.

 

Vår kära Disa har kommit på plats under juni månad. Det är drag i den tjejen ska ni veta och hon kommer att utveckla våra utbildningar samt den digitala utbildningsplattformen hos oss, samtidigt som hon ansvarar för Idrottslyftet. Har ni tankar om utbildningsfrågor ta kontakt med Disa. Disa håller också i det projektet som vi skickade ut om som handlar om ett rekryteringsprojekt. Vi vill ha er hjälp med idéer till ett nytt centralt rekryteringsprojekt som förhoppningsvis ska täcka hela bilsport Sverige. Detta ska finnas med i budgeten under 2019. Ta kontakt med Disa om ni har idéer.

 

Fortsatt kring vår organisation så kan jag berätta att vi kommer fortsätta söka rätt person till Förbundskaptensjobbet under hösten. Vi kommer sakna Magnus och det han och flera har byggt upp, lite mer om det kommer längre ner i mailet. Men har ni tips på personer som ni tror skulle kunna fungera, hör av er!

 

På kansliet försöker vi också effektivisera det administrativa arbetet med att förstå varför vi gör som vi gör och varför vi inte gör som vi inte gör. På licensavdelningen, som sitter väldigt mycket i telefonen, har vi analyserat vad de flesta av telefonsamtalen handlar om och det visar sig att många av samtalen handlar om frågor kring systemet Idrott Online som ägs av Riksidrottsförbundet. Det visar sig att förare eller funktionärer ej finns inlagda på rätt sätt i Idrott Online. Det är klubbarnas ansvar att registrera dem korrekt och förmodligen så har man kanske aldrig fått utbildning om hur man ska göra, så ingen skugga på någon.  Men därför så bestämde vi då att vi tar in en extra resurs under hösten som ringer runt till alla våra klubbar och hjälper dem registrera på rätt sätt och då kanske det senare kan lätta på dessa frågor för licensavdelningen.

 

Under juni månad så hade vi också det som vi kallar personaldagar. Det innebär att vi på kansliet åker iväg en natt och umgås och utbildar oss i något passande. Detta år åkte vi lite norr om Sthlm och bodde i ett litet hus. Väl där så gick alla en utbildning i grundläggande funktionärslicens samt vi gjorde också en DISC-analys på alla. DISC-analys innebär att man tar reda på vilken personlighetstyp man är (gul, röd, blå, grön) vilket kan  göra skillnad i vardagen när man kommunicerar. Man får förståelse att alla är olika och har olika egenskaper, att alla är lika viktiga och behövs i en fungerande grupp. Det var jättespännande. Med anledning att jag nu har tagit en funktionärslicens så har jag också sökt medlemskap i en klubb. Valet av klubb var lätt, jag är ju en Sandvikstjej, så det blev Sandvikens Motorklubb, jag hoppas att de godtar min ansökan.

 

Jag har också denna månad hunnit med ett distriktbesök, nämligen till STORA Västra distriktet. Vi pratade framtid och det kändes som att vi hade samsyn på framtiden och kommande planer. Ett annat besök jag gjort var till Gelleråsen där jag fick en fin visning av ägorna av Richard Göransson. Han har stora planer och är verkligen en ambassadör för bilsporten. Jag tror såhär att den kommersiella världen som driver bl a banor kan möta vår, till stor del, ideella värld. Ca 2000 förare har han på besök varje år, flesta av dem är ej medlemmar eller licensierade hos oss. När de väl blir ”bitna” så gäller det för oss att följa upp det med att erbjuda dem all vår verksamhet. Det tycker jag vi ska fundera på hur vi kan göra på bästa sätt. Sedan fick jag också förmånen att resa till FIA Sport Conference i Manila denna gång. Det var första gången det hölls i Asien och det var en bit att åka. Det är bra konferenser med mycket information som lämnas vidare samt nätverkade med alla andra länder i olika workshops.

 

Jag vill avsluta med att berätta lite om Höljes. Vi tog med oss ca 10 viktiga partners/sponsorer till Höljes, vilket otroligt evenemang och vilken upplevelse! 51 000 människor mitt ute i skogen så långt upp i Värmland som man kan komma. Jag ser Höljes som en enorm plattform för Svensk Bilsport. Tänk att vi har med teknikens hjälp har möjlighet att möta alla dessa människor om vi vill. Förstå vilket gensvar det i sin tur kan ge för bilsportintresset ute i landet, nya medlemmar, nya licensierade, nya aktiva i föreningarna. Magnus, som tyvärr ska lämna oss, öppnade upp dörrarna till alla team och förare. Han går som barn i huset där. När vi var inne hos Johan Kristoffersson och Petter Solberg så sa Johan spontant när vi stod där i samlad grupp ” Landslagverksamheten som SBF byggt upp är bäst i världen, det finns inget annat land som är i närheten när det kommer till att satsa på unga och även rutinerade förare som vi”  Det betyder så oerhört mycket att Johan säger så och Petter instämmer, då vet vi att vi gör någonting mycket bra och värdefullt för nästa generations världsmästare.

 

Nu ska jag strax avsluta, men innan jag gör det så vill jag önska stort grattis till alla svenska mästare i Karting, Rally (sprint, 2 klasser) och Crosskart (2 klasser) här nere i Helsingborg där vi  befinner oss nu. På lördag får vi också se vilka som tar hem Radiostyrd.

 

Tack alla för det fantastiska arbete ni gör, jag vet ingen annan idrott som har samma passion för sporten som ni har.

 

Önskar er alla en riktigt skön fortsatt sommar och jag ser fram mot ordförandekonferensen i höst bland annat då vi ses.

 

/Anna

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info