Hoppa till sidans innehåll

Annas månadsbrev september

10 OKT 2018 09:20
  • Skapad: 10 OKT 2018 09:20

Nu är det klart med ny förbundskapten! Vi kommer välkomna Johan Rothlind den 15 oktober och Johan skriver såhär om sig själv:

 

Johan Rothlind: ”Först vill jag tacka er för att ni ger mig chansen att kliva in i rollen, det känns fantastiskt inspirerande och otroligt roligt. En stor dröm för mig personligen att få arbeta med landslagsverksamhet och dela min erfarenheter, kunskaper och kompetens med alla inblandade.”

 

”Min bana har präglats av idrott i allmänhet och ishockey i synnerhet. Jag har under min (relativt korta men intensiva) karriär jobbat mestadels med ishockey. Som tränare på ungdoms- och juniorelitnivå, ledare ideellt på alla nivåer, som resurs i föreningsutveckling, föreläsare och nu senast VD/klubbdirektör hos Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Under mina barndomsår bodde jag i Bohuslän på lilla ön Tjörn, därifrån har jag tagit med mig en härlig dialekt och torr humor som jag hoppas ni får ta del av. Under gymnasieåren styrde jag skutan mot Värmland och spenderade 3 år på ishockeygymnasium. Åren efter gymnasiet spenderades till att både jobba med idrott och upptäcka världen med b.la. ett år i Australien. Efter mina resande år, hamnade jag på idrottsfolkhögskolan på Bosön. Under den tiden jobbade jag tätt med Djurgårdens IF Ishockeyförening och Stockholms ishockeyförbund. Under min tid i Stockholm träffade jag även den stora kärleken Elin och det är hon som hållit mig kvar i Stockholm, där vi nu är bosatta i Bromma. Förutom idrott blir det mycket matlagning och gitarrspelande samt en och annan tennismatch (som jag hoppas att jag kan få en ny motståndare att gnugga mot på kontoret). ”

 

September månad startades upp med ett besök i Linköping där finalhelgen av Rally-SM genomfördes med tillhörande bankett. Urban, i styrelsen, ”lurade” med mig som medåkare på två specialsträckor och hjälp vad det gick! Arrangemanget är mycket välordnat och åter igen inser jag vilken insats alla funktionärer gör i ur och skur! Det är fantastiskt och går inte att lyfta fram nog mycket. Grattis till alla segrare!

 

Två veckor senare var det dags för STCC finalen på Mantorp. Vi hade då det årliga försäkringsmötet med Folksam och Söderbergs & Partners där vi går igenom antalet skador som förekommit och jämför med tidigare år. Vi försöker hitta nya försäkringslösningar som ska vara utövare till gagn. Det var då den positiva nyheten om HANS-skyddet/hybridskyddet kom på tal. Där vi kan se fin statistik att antalet skador på nacke blivit färre sedan det infördes. Läs mer om det här: https://www.sbf.se/Nyheter/SvenskBilsport/storminskningavskadorpahals/

 

STCC finalen skuggades lite av en överklagan från ett tidigare lopp, gällande en teknikalitet. Går ej in på det närmare. Det jag tar med mig från det är att det är bra att vi har juridiska instanser som hanterar ärenden på ett neutralt sätt. Inga känslor eller tyckanden från andra spelar någon roll, och det är så idrotten fungerar på alla ställen. Det måste finnas en tydlig process att följa i dessa ärenden och ingen, inte jag eller vi här på kansliet eller styrelsen påverkar de beslut som fattas.

 

STCC finalen slutade i full prakt för Johan Kristoffersson där han tog hem segern. I supportklassen PCCS vann Lukas Sundahl, bara 21 år och Janne Brunstedt vann GT klassen. Philip Morin var bästa junior och säkrade segern i JTCC. PWR tog hem teammästerskapet.

 

Stormen Knud slog till på fredagen med full kraft, från blå himmel till en fullskalig storm, jag har aldrig varit med om liknande. Det mesta gick bra men kvalen fick avbrytas och återupptas på lördagen.

 

Det som var otroligt häftigt att se var den prototyp av  STCC elbilen som PWR presenterade. 600 hästar! Vi har redan börjat vänja oss vid eldrivna, uppkopplade och självkörande bilar i olika grad av utvecklingsstadier. I stort sett alla bilföretag har någon form av strategi för hur de skall ta sig an detta i större skala. Att eldrivna bilar har en plats inom motorsporten borde vi se som självklart inom en överskådlig framtid.

 

Här på kansliet har vi presenterat en ny prognos för styrelsen. Det har varit ett teamwork där vi fått hjälpas åt med att hitta lösningar för att få ihop det, både med besparingar men också att hitta nya intäkter och andra alternativ som kan påverka resultatet positivt. Jag tror det ska gå vägen. Nu är fokus istället på nästa års budget och där får jag återkomma om vad vi tänker oss för nyheter J

 

Närmast väntar också en hel del gemensamma möten. Först så ska styrelsen och distriktsstyrelserna träffas den 20 oktober för att tala om regions och distrikts arbetet som pågår. Jätteviktigt för att vi ska utveckla oss, få kortare vägar mellan utövare, klubbar och förbundet, kunna utveckla sporten, det kommersiella som gör att det blir bättre för utövaren. Vi ska bli Sveriges modernaste idrottsförbund!!!

 

Sedan väntar SGA träff i november och helgen därpå ordförandekonferensen. Alla tre träffarna ska bli väldigt roliga och spännande att ta del av tycker jag.

 

Vi har också en ny central partner till Svensk Bilsport. Det är en resebyrå som heter Grand Travel. Grand Travel är jättestora inom idrotten och arbetar med de flesta förbund. Med dem kommer vi att kunna ta hjälp med bokningar av hotell, resor, hyrbilar, konferenser etc. Exakt hur det ska gå till får jag lov att återkomma med. Men resebyrån kommer satsa på att bli Sveriges resebyrå nr 1 inom bilsporten och det ska vi hjälpa dem med!

 

Nästa månad kommer jag kunna berätta om besöket hos Förlaget Albinsson & Sjöberg, vilken imponerade verksamhet och en jätteviktig sam arbetspartner till Svensk Bilsport.

 

Det var med stor sorg i hjärtat som vi tog mot beskedet om Sören Johanssons bortgång. Sören har under många år varit engagerad på olika nivåer inom förbundet – både som ledamot förbundsstyrelsen, utskott och distrikt. Han har haft sitt säte inom rally och har utövat grenen som co-driver, både nationellt och internationellt. Sörens passion för bilsporten gick inte att ta miste på och är något hans vänner kan intyga om.  Han var en sann och lojal vän som gett oss mer än 50 år av kärlek för bilsporten. Sören kommer att vara saknad och våra tankar går nu till hans familj och vänner.

 

Jag vill avsluta med den glada nyheten om att vi har ännu en världsmästare, dvs Johan Kristoffersson! Inte bara tar han hem STCC finalen under säsongen utan han kan avgöra VM i rallycross på ett mäktigt sätt. Fantastiskt!! Grattis Johan!!! Du har gjort det två år i rad vilket är imponerande och du är en sann ambassadör för hela svensk bilsport. Vi är alla otroligt stolta!

 

Ha en fortsatt skön söndag och en bra nästa vecka!

 

 

Anna Nordkvist
Generalsekreterare/VD / Secretary General/CEO


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info