Hoppa till sidans innehåll

Svenska Mästare 2015 Otrimmat 4WD

25 SEP 2015 13:23
Svenska Mästare 2015 Otrimmat 4WD
  • Skapad: 25 SEP 2015 13:23

Vi har pratat med SM vinnaren för 2:a året i rad Niclas Hägg

Ja för att från att inte ens man skulle starta och försvara guldet till att man för andra året i rad vinner SM, är ju bara att säga succé! Niclas och hans Co-driver Christer Carlsson får räkna med att dra på sig kostymen till hösten igen.

 

- Vi åker vinterns SM tävlingar så får vi se hur de går, sa Niclas. Full pott efter vinterns 2 tävlingar, ja då fick man tänka om.


SSR blev kämpigt från start, här valde man för mjuka däck och man fick kämpa hela racet för att de skulle bli bra till slut, 2a i klassen o 2 poäng powerstage. 


Askersunds SM blev också en kämpa tävling där oljepluggen till växellådan ramla bort och en massa olja sprutar ur på bromsarna mm. Men man laga med grankvist och fick det att fungera. Total snabbast på ss4 och vi var i ledning till 500 meter från målet ss7 när turboslang ramla bort.

- Då var det inte kul med rally, säger Niclas. SS8 var powerstage o fullt ladd för att få några poäng. Här blev man 8a i klassen o 2 st power poäng.

 
Linköpings SM börja också halvdåligt, punka ss2 1 km från mål ca. Nya tag på lördagen o bra tid på SS3 direkt, sen upptäckte vi broms ok gått sönder i infästningen, vilket inte gick inte o laga så man fick bryta o ta 6 min straff. Efter service åkte vi på som vanligt på dom galet hala vägarna i Östergötland. Vi låg 3a inför sista sträckan, fick punktering 5 km från mål höger fram. Nu fick vi kämpa värre än nånsin, väl i mål så hade fått stryk med 0,3 sek från seger på powerstagen. Vi blev 3a i klassen o 2 poäng på sista som var Powerstage.  
Men trots en kämpig sommarsäsong så räcker placering o poäng räckte till SM Guld 2015 också. 


Så till Uppsala åker vi Toyota Corolla i Gr H 2wd, eller rättare sagt trimmat 2WD. Vi kommer åka så hårt vi kan  i Uppsala, de lovar ja, säger en taggad. Niclas!

Så vi på Nedre Norra Bilsportförbund säger ett stort grattis till Niclas och hela hans team.


Vi kommer fortlöpande att skriva om flera bra insatser från våra aktiva i Nedre Norra, både i SM, Back-SM och inte minst EM där vi med har haft fina framgångar.Skribent: Tommy Vestlund
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners:

 

Niclas Rallybilder

Postadress:
Nedre Norra Bilsportförbundet
Susanne Jonsson, Hökargatan 28
776 30 Hedemora

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg