Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad författning för tävling eller uppvisning på väg

22 FEB 2018 20:40
  • Skapad: 22 FEB 2018 20:40

Man har kommit med en uppdatering för ansökan hos länsstyrelsen. Det här är Länsstyrelsen som tryckt på och vill ha utökad tid för handläggning.

Uppdaterad författning för tävling eller uppvisning på väg
Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om tävling eller uppvisning med motordrivna fordon på väg har reviderats. Den nya författning TSFS 2018:2 träder i kraft den 1 oktober 2018. Genom denna författning upphävs Vägverkets föreskrifter VVFS 1994:39 om tävling med motordrivna fordon. Den nya författningen kan laddas ned på adressen. https://transportstyrelsen.se/TSFS/TSFS%202018_2.pdf

Ansökningstid:
En förändring i den nya föreskriften är att ansökningstiden har ändrats från tidigare två månader till fyra månader innan tävlingen/uppvisningen. Samma ansökningstid gäller även om tävlingen/uppvisningen körs i flera län och ansökan lämnas som tidigare till den Länsstyrelse där tävlingen/uppvisningen startar. 

Blanketter:
Blanketten för upplåtelseavtal och blanketten för ansökan till Länsstyrelsen som finns att ladda ned via sidan https://www.sbf.se/forbundsinfo/Blanketter/ kommer att uppdateras under våren. Ett nytt Officiellt Meddelande publiceras när nya uppdaterade blanketter är publicerade.

Skribent: Tommy Vestlund
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners:

 

Niclas Rallybilder

Postadress:
Nedre Norra Bilsportförbundet
Susanne Jonsson, Hökargatan 28
776 30 Hedemora

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg