Hoppa till sidans innehåll

Barmarkssäsongen är i gång, men….

14 APR 2022 20:55
Både RS- och RY DM har dragit i gång med tävlingar.
  • Skapad: 14 APR 2022 20:55

Barmarkssäsongen i söder har inletts. Efter två år utan några DM-serier har både RS- och RY DM dragit i gång med tävlingar i Hörby och Simrishamn.

De farhågor gällande minskat deltagarantal vi ventilerat på både rallymötet för alla i höstas och nu senast under Konferens Syd verkar delvis dessvärre ha besannats.

Inte heller till kommande deltävlingar i Älmhult ochHässleholm är det någon direkt rusning.


Inför Simrishamnsmixen förde vi samtal med tävlingsledningen, när det stod klart att tävlingenmed största sannolikhet skulle genomföras med betydligt mindre startfält än tidigare, hur man ändå skulle kunna säkra tävlingens genomförande utan större ekonomisk förlust.
Olika idéer ventilerades där många handlade om hur de trogna rallyfansen skulle kunna bidra. Tankar om att på något sätt avgiftsbelägga resultat diskuterades men det var enklare i teorin än i praktiken.

Istället landade tävlingsledningen i den enklaste lösningen. Frivilligt inträde på sträckorna där man på publikplatserna satt upp skyltar med information för att stödja arrangemanget. Publiken uppmuntrades att Swisha 25 kr eller valfritt belopp. Dessvärre var utfallet ytterst magert. 13 personer skickade ett bidrag.

Med ett mindre startfält än beräknat, färre sålda program än beräknat och ynka 13 personer som frivilligt bidrog med entréavgift är det svårt för en arrangör att genomföra en DM-tävling i det större formatet utan att riskera en större ekonomisk förlust.

Vill vi även fortsättningsvis ha arrangörer i distriktet som vågar genomföra de större DM-tävlingarna behöver nog alla ta sig en
ordentlig funderare på hur man kan hjälpa arrangörerna. Den enklaste lösningen för arrangören är givetvis att höja startavgiften för de aktiva för att täcka sina ökade kostnader men det riskerar attbli kontraproduktivt.

Vi tar tacksamt emot alla konstruktiva förslag för att hjälpa klubbarna i distriktet att även framöver våga arrangera våra DM-tävlingar. Kanske finns där 13 personer som har några bra idéer.

Ola Schönström 0702–148573
Sebastian Steiner
This is a mailto link
Sportgrensansvariga för Rally
Södra BF

PDF-version

Skribent: Tony Persson
E-post: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Södra Bilsportförbundet
Lennart Nielsen, Malmgatan 22 A
241 31 Eslöv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg