Hoppa till sidans innehåll

Offroad


Strapatser i svår terräng

Fyrhjulsdrivna bilar kan användas till mycket. Inom bilsporten har Offroad tagit tillvara på de tävlingsbaserade momenten och även utbildning och den samvaro som motorsporten ger. Sporten indelas i fem olika grenar så att det skall finnas någon gren för alla vare sig man bara vill titta eller vara med och köra.

Enklare Offroad tävling:
Där i ligger grundutbildning och lättare tävlingar som nybörjartrial på lokal nivå, Offroad Trophy och Offroadorientering.

Trial 4×4:
Precisionskörning med fyrhjulsdrivna bilar i terräng eller på hinderbana. Körs i flera klasser med allt från standardbilar (original) till rena specialbyggen (prototyp).

Challenge:
Här är det uthållighet som gäller. Strapatser i svåra terrängspår, bygga broar över djupa diken, orientera och göra rätt vägval i terrängen. Närmaste vägen är inte alltid den bästa. Det gör Challenge till en spännande utmaning för varje team.

Formula Offroad:
Spektakulär motorsport med specialbyggda bilar med rejäla paddeldäck och stora motorer. Här gäller det att så felfritt som möjligt komma upp för extremt branta backar.

Monster Race:
Körs i tre klasser - Smallsize, Midsize och Fullsize. Tävlingen körs som en eliminering typ dragracing, där två bilar per omgång kör på en parallell, kort, rak hinderbana. Vinnaren i varje omgång går vidare tills det bara är en segrare kvar.

Offroadklubbarna är även en tillgång vid översvämningar, snöoväder, skogsbränder och strömavbrott m.m. Medlemmarnas fordon och kunskaper kan hjälpa nödställda när övriga resurser inte räcker till. Här samarbetar offroad med civilförsvaret på flera orter.

Sportgrenskommitté
Kontakta styrelsen
E-mail: This is a mailto link

Uppdaterad: 13 SEP 2018 17:09

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Södra Bilsportförbundet
Lennart Nielsen, Malmgatan 22 A
241 31 Eslöv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg