Hoppa till sidans innehåll

Säkerhet


Säkerhetsrådgivare Rally

Roger Turesson
Almgatan 3, 288 32 VINSLÖV
Mobil: 072-0369993
Email: tThis is a mailto link

Säkerhetsrådgivare Arena
Styrelsen
Mobil: 
Email: This is a mailto link

 

Om Säkerhetsrådgivare

Syftet med denna post är att den enskilde klubb/ funktionär som har frågor om allt som berör säkerhet skall veta vem man kontaktar vid frågor. Då skall säkerhetsrådgivaren tillsammans med respektive SGA kunna ta fram olika dokument, kontaktpersoner o.s.v för att hjälpa till för er arrangemang.
Då denna uppgift är rätt så ny i förbundet så kommer det blir ett intressant arbete att ta fram olika underlag att ladda nere från södras hemsida till ert arbete.

 

Mediahantering vid olycka

Utse mediekontakt:
Mediakontakt ska vara utsedd före olyckan. Det är lämpligt att välja en eller två personer som svarar för ALL kontakt med media vid eventuell olycka. Lämpliga är personer som är mycket väl insatta i klubbens verksamhet. Ett plus om man är dessutom är van att prata och agera tillsammans med främmande människor.
Viktigt är att vid eventuell olycka, mediekontakten är anträffbar ”24-timmar om dygnet”. Mediekontakten bör även ingå i klubbens krisgrupp.

När olyckan har inträffat:
Det är av yttersta vikt att den utsedda mediekontakten snarast skaffar så mycket information/fakta om olyckan som möjligt. Om olyckan händer i samband med ett eget arrangemang, är det en bra idé att kalla till en pressinformation. Denna pressinformation ska ske så snabbt det överhuvudtaget är möjligt med hänsyn till omständigheterna. Här medverkar i första hand mediakontakt, ordförande, tävlingsledare samt aktuell räddningschef eller liknande. Pressinformationen är öppen enbart för arbetande media, övriga intresserade avvisas. Medverka till att media kan göra sitt jobb så smidigt som möjligt på fältet. Försök absolut inte hindra journalister och fotografer i deras yrkesutövande.

Vid olycka på annan plats:
Var förberedd på att media tar kontakt direkt. I dag dröjer det inte många minuter från att olyckan inträffat innan de stora mediaaktörerna har full kännedom om händelsen. Frågor hänvisas alltid vänligt men bestämt till utsedd mediakontakt. Mediakontakten informerar om ALLT som är relevant i sammanhanget, sakligt och korrekt. Dölj inte obehagliga saker i samband med händelsen, media tar alltid reda på sanningen.
Taktiken ”locket på” är det absolut sämsta alternativet i en krissituation. Öppenhet är alltid att förorda.

Spekulera inte:
Återge enbart fakta, undvik rykten och obekräftade uppgifter. Peka inte i onödan ut inblandade eller anhöriga. Var sparsam med kommentarer om händelseförlopp och eventuella följder av händelsen. Be att få återkomma när det lugnat ner sig. Lägg inte synpunkter på medias intresse eller sätt att arbeta, försök istället att skapa förtroende. Om du lovar att ringa tillbaka, gör det!

 

Incident och olycksrapport (excel)

Arbetsbeskrivning för säkerhetsrådgivare (pdf)

Uppdaterad: 13 SEP 2018 18:43 Skribent: Södra BF

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Södra Bilsportförbundet
Lennart Nielsen, Malmgatan 22 A
241 31 Eslöv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg