Hoppa till sidans innehåll

Återstartsstöd Förening


Alla föreningar har nu möjlighet att söka bidrag via Riksidrottsförbundets Återstartsstöd. Stödet är till för aktiviteter som ska locka barn, ungdomar, vuxna och äldre tillbaka till den nivå och omfattning av verksamheten som var innan pandemin.

 

RF har tilldelat Svensk Bilsport 3,7 miljoner kronor i återstartsstöd, där en stor del är sökbar för föreningarnas återstartsaktiviteter. Aktiviteterna kan inkludera barn, ungdomar, vuxna, äldre och paraidrottare i alla funktioner och på alla nivåer, d.v.s. även ledare, tränare, funktionärer, styrelseledamöter, m.fl. 

 

Stödet är framåtriktat med fokus på att rekrytera och behålla medlemmar, det vill säga att stödet inte ska kompensera föreningar för uteblivna intäkter och/eller merkostnader för perioden som varit.

Återstartsaktiviteterna uppmuntras att komma i gång så snart som möjligt för att genomföras under hösten 2021 och allra senast fram till september 2022.


Ansökan är öppen från 6 oktober till och med 1 september 2022.


Varje förening måste inkomma med en kortfattad återstartsansökan som ska godkännas av Svenska Bilsportförbundet (SBF) innan utbetalning sker.


Ansökan sker via föreningens Idrottsmedelsapplikation i IdrottOnline, på samma sätt som vid projektansökningar för Ungdom och Utbildning, och tidigare Idrottslyftet. Ansökan kan skickas in av de som har rollen ordförande, kassör eller Idrottsmedel firmatecknare i IdrottOnline.

Innan ansökan godkänns av SBF, säkerställs att intentionerna med stödet efterlevs och att det finns rimliga möjligheter att genomföra aktiviteten och följa upp stödet.
Efter avslutad aktivitet ska redovisning/återrapportering ske, där det ska framgå hur stödet har använts och vilken effekt det har fått eller förväntas få.

 

Återstartsaktiviteter som föreningar kan genomföra
Det återstartsstöd som föreningarna söker ska användas till riktade aktiviteter för att återgå till minst samma nivå och omfattning som innan pandemin. 
Aktiviteten kan inkludera barn, ungdomar, vuxna, äldre och paraidrottare i alla funktioner och på alla nivåer, dvs även ledare, tränare, funktionärer, styrelseledamöter, m.fl.


Vi ser gärna att satsningen/aktiviteten tar avstamp i och relaterar till Svensk Bilsports Strategi 2025, idrottens värdegrundsdokument Idrotten vill eller idrottens övergripande mål i Riksidrottsförbundets Strategi 2025.

Exempel på aktiviteter eller liknande som föreningar kan söka återstartsstöd för:

  • Öppet hus/prova på-aktiviteter.
  • Bjuda in grund- och gymnasieskolor för möjlighet att prova bilsport i föreningen på idrottslektion/idrottsdagar.
  • Startup/tematräffar med aktiviteter för att engagera idag aktiva barn, ungdomar och vuxna att stanna kvar i föreningen, samt bjuda in barn, ungdomar, vuxna som försvunnit från föreningen under pandemin.
  • Samverkan med andra lokala idrottsföreningar för att prova på olika idrotter samt skapa sociala band och kamratskap mellan barn, ungdomar och vuxna även om man håller på med olika idrotter.
  • Samverkan med andra bilsportföreningar för samträning, prova olika grenar, interna tävlingar och social gemenskap för målgrupperna barn, ungdomar och vuxna.
  • Ny- och återrekrytering av tränare, ledare och funktionärer på alla nivåer.
  • Utbildning av tränare, ledare, förare och funktionärer
  • Insatser som inspirerar såväl nya som etablerade barn, ungdomar och vuxna att börja tävla.

 

Här hittar du en lathund för hur ni söker stödet via IdrottOnline

Här finns lathundar för fler funktioner kring bidragsansökningar

 

För frågor och funderingar, vänligen kontakta
Disa Glaser, Utbildningsansvarig
This is a mailto link, 072 063 40 58

 

 

Uppdaterad: 07 OKT 2021 14:38
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg