Huvudpartners till Svensk Bilsport

Dennis Byqvist mästare i Valeryd Legends Cup

Nyman Racing hade verkligen toppat sin laguppställning inför finalen för Valeryd Legends Cup på Kinnekulle Ring då de mönstrade de gamla mästarna Mads ”Panik” Pedersen, Christofer Karlsson och Micke Nyman + de ordinarie förarna i teamet.

62 förare kom till start och som väntat blev det ett tight kval. Dennis Byqvist tog pole före Linus Björkman och Christofer Karlsson. Helgen inleddes med den första B-finalen. Peter Eklund startade i pole före Johan Sandin och Magnus Yxsjö Andersson. De gick sida vid sida under bron, men in i Kvarnkurvan var Andersson först före Eklund och Sandin. Dessa tre hade en tuff fight där Sandin lyckades plocka båda förarna och köra i mål som segrare före Andersson och Eklund. Detta var dock bara en uppvärmning till vad vi skulle få se i första A-finalen. Det var otroligt tätt mellan förarna som kämpade om varje meter på banan. Nymanteamet var starka med Byqvist, Björkman, Karlsson, Pedersen, Erik Blixt, Michael Gryvik och Per Danielsson. Dessa utmanades av Oskar Frost och Daniel Yasdani. Efter drygt halva racet stötte Frost och Pedersen ihop i Kvarnkurvan och båda tvingades tyvärr bryta, men fighten i toppen fortsatte. Det blev till sist Byqvist som avgick med segern före Björkman och Blixt. Byqvist hade därmed redan säkrat mästartiteln Legends.

Andra B-finalen bjöd också på spänning och dramatik där Matts Wängdahl vann med endast 0.032 sekunder före Sandin. Inte ens målflaggan hann ut i tid! Debutanten Christian Scheel kom trea. I den avslutande A-finalen kunde Byqvist köra utan press och han lät de andra förarna kämpa om ledningen medan han låg bakom och avvaktade. Det blev en sevärd kamp mellan Blixt och Frost som turades om att vara i ledning. Det blev till sist Frost som tog segern före Blixt och Gryvik, Karlsson och Byqvist.

Byqvist blev årets mästare i Valeryd Legends Cup före Blixt och Björkman. Byqvist vann dessutom juniormästerskapet före Björkman och Mads G Larsen. Johan Lennartsson blev årets Golden Master före Thomas Söderberg och Kim Schmidt Pedersen. Jimmy Jacobsson blev årets Rookie före Charbel Jomha och Mattias Strömberg. Byqvist/Blixt vann teammästerskapet före Björkman/Jomha och Gryvik/Danielsson. Tobias Harrisson vann klassen för luftkylda bilar och Per Danielsson vann det nyinstiftade vandringspriset årets gräsklippare!

Sidan uppdaterades den 27 september 2023