Svensk Bilsport

Över 300 startande i SKCC Kristianstad 11-12/5

Premiären i SKCC arrangeras av Kristianstad Kartingklubb och intresset är oöverträffat!

På årets EM-bana I Kristianstad arrangerar hemmaklubben Kristianstad Kartingklubb premiären av Sydsvenska mästerskapen, kallat SKCC. Och aldrig för har väl intresset varit högre.
– Vi trodde att vi aldrig skulle kunna överträffa förra årets anmälningar, som var 265, men det detta är historiskt, säger Ordföranden i Kristianstad, Peter Hägg.
– Vid anmälningstidens utgång hade vi 285 anmälda och har efter det kunnat ta in några efteranmälningar så är vi idag över 300, Helt fantastiskt. Det finns till och med reserver i vissa klasser och vi har dessutom ett fält i OK-klassen, något som det var ett tag sedan det fanns. Nu försöker vi få till en kanontävling för alla, avslutar Peter.

Här är länk till SKCCs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Här är länk till Kristianstad Karting Klubbs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

SKCC är samlingsnamnet för Sydsvenska mästerskapet
SKCC arrangeras av sju kartingklubbar i Småland och Skåne, via ett roterande schema. Varje år görs ca 1400 starter i SKCC, allt ifrån instegsklassen Cadetti till högsta klassen KZ2. SKCC äger material för teknisk kontroll, tidtagning och kommunikation som används vid tävlingarna samt arrangerar varje år vidareutbildning för funktionärer i klubbarna.

Sidan uppdaterades den 08 maj 2024