En laddad Jens Lundqvist vann
SM finalen
Jens Lundqvist från kraftfältet Porjus i norr var i storslag vid sista SM tävlingen i årets rallycrossmästerskap. Med dagens bästa tid i andra kvalomgången var han klar för A final och laddningen blev maximal.

Det var en upptaggad Jens som stod på startplattan. Han ville ta revansch för ett halvt misslyckat år med dålig poängutdelning så här långt. När fältet släpptes iväg tog han genast hand om taktpinnen och ledde från start till mål. – Tänk om man kommit igång så här tidigare under säsongen, funderade Jens efter den lyckade finalen. Han har onekligen inte haft turen på sin sida denna säsong. Vem minns väl inte hans spektakulära vurpa uppe i Kalix, där det bar iväg å det värsta på startrakan. Tack vare segern i Götene tog Jens ett rejält kliv uppåt i den sammanlagda SM serien där han slutade fyra. En härlig avslutning på säsongen och med råg i ryggen av att ha spöat SM vinnaren Lasse Jonsson, tvåan Tony Croon och trean Urban Bergström, kan nu Jens gå i vinteride och inleda nästa säsong som den här slutade.

Ytterligare en finalist fanns med från länet. Det var Ulf Blomster från Kalix, som kvalificerade sig till en C final där han blev femma. Utanför finalpasset hamnade både Fredrik Tiger och Mats Öhman. Fredrik med som bäst en 6: e notering i andra kvalomgången och Mats med en 11: e tid i tredje. Totalt i SM slutade Tiger på en 19: e plats med bara sju poäng. Han får lägga den här säsongen till handlingarna med ett svart kryss över. Vi vet att han har kapacitet att vara med i toppen.

Eilert Gezelius