Det som stort sker......
-sker i det tysta!

Ordspråket, det som stort sker, sker i det tysta fick vi stifta bekantskap under senhösten. Ty vid sidan om alla rallycross, rally- och folkracetävlingar har Lars Erik Henriksson, Luleå MS verkat i det tysta och blivit tvåa i Sverige i den speciella backserien under Toyo-cupen med 2400 bilar.

LÅTIT RESULTATEN TALAT FÖR SIG

Lars Erik har agerat i det tysta och låtit resultaten tala för sig. Normal har vi vant oss vid att se honom i högersits på Curt Jonssons "EU-moppe" i rallyklassen ekonomi. Men Curt har även en Ford Escort, som naturligtvis fått namnet EsCurt i tävlingssammanhang och med den bilen har Lars Erik gjort storverk. . Och äntligen fick den bilen luft under vingarna, kanske vän av ordning vill tillägga! Om det nu berott på Curres pedagogik bakom ratten i den gamla 144: an eller om Lars Erik äntligen ville ha lite drag under galoscherna, tvistar di lärde. Men plötsligt har det blivit fart i ekipaget och härliga resultat.

När Bollnäs arrangerade finalen i Toyo cupen över dagarna två i september klippte Lars Erik till. Dag ett tvåa med EsCurten efter dagens snabbaste, som var Janne Eriksson. Dag två direkt på knock med bästa tiden 16/100 delar före värsta konkurrenterna, för att tappa något och bli tvåa bara tiondelen efter samme Jens Eriksson, Gestrike MK. När finalåket genomfördes vann nyssnämnde Jens och Lars Erik blev "bara" sexa. . Tja, det går inte att åka alltför mycket på tvärs, säger Lars Erik lite ursäktande.

SAMMANLAGD TVÅA

När årets Toyocup i backe summerades blev Lars Erik meriterande totaltvåa efter Jonas Andersson, Gestrike MK. En mycket stor bedrift i skymundan bakom Jens Lundqvist, Fredrik Tiger och många andra, men minst lika mycket värd. Lars Erik tävlar för Luleå MS, som på ett eller annat sätt borde uppmärksamma, att en av klubbens söner är näst bäst i Sverige i klassen 2400 när det gäller att åka uppför. Vi gör det här och nu och hoppas att han tillför lite fart i Curres livsverk "Räjs for Fun", som i stort sett är ett begrepp i Norra Botten!

Eilert Gezelius