Svensk Bilsport

Crosskartstjärnan Patrik Hallberg kör SM i nybildat rallyteam

Landslagsförare Patrik Hallberg har redan imponerat stort och utmärkt sig som ett framtidsnamn inom motorsporten med flertalet SM-titlar i crosskart. Nu tar han steget till rally i nybildade teamet GK Door Team Sweden.

Under 2022 har Hallberg bland annat varit med i FIA Rally Star där han gjorde ett starkt intryck på både Malcolm Wilson och Thierry Neuville. Patriks framgång och professionalism gjorde också att han blev inbjuden till nästa FIA Rally Star delfinal i Abu Dhabi i egenskap av förarcoach. På sommarens SM-vecka drog han även blickarna till sig när komikern Björn Gustafsson agerade kartläsare under rallysprinten. Nu blir den unge landslagsföraren Patrik Hallberg en av förarna i GK Door Team Sweden, som har som mål att bidra till återväxten inom motorsport.

– Jag har varit en del av landslaget i många år och det har varit grundläggande för att kunna gå framåt i min karriär. Genom det har jag fått den hjälp, stöttning och de råd som behövs, när de behövs, och jag är motiverad att fortsätta jaga resultat. Att landslaget tillsammans med teamet ger mig den här chansen är ett stort kliv i rätt riktning. Jag är säker på att samarbetet kommer betyda mycket för min vidare utveckling och att vi kommer skapa en ännu starkare språngbräda mot framtiden, säger Patrik Hallberg.

Första start för Hallberg med nya teamet GK Door Team Sweden blir premiären av SM-serien i Lima. Därefter blir det direkt ner till Falköping för att köra rallysprinten i SVT-sända SM-veckan.

Sidan uppdaterades den 09 december 2022