Huvudpartners till Svensk Bilsport

Lidköping först ut i ”nya” Prins Carl Philips Racing Pokal

Starten på Prins Carl Philips Racing Pokal 2023 är nära. Först ut i kalendern är Lidköping 15-16 april.

– Roligt att premiären för vårt nya koncept och utvecklade samarbete med Rotax Max Challenge Sweden sker i just Lidköping. Det var nämligen där den första upplagan av tävlingen avgjordes 2013, säger tävlingens grundare prins Carl Philip.

Hittills har Prins Carl Philips Racing Pokal körts som en egen, separat tävling. De sju första åren i Lidköping, de tre senaste på GTR Motorpark i Eskilstuna.

Från och med 2023 och tre år framåt kommer den populära kartingtävlingen att avgöras i flera deltävlingar med Rotax Max Challenge Sweden som plattform.

Samtliga sju deltävlingar i RMC, som drivs av Radne Motor AB, kommer nämligen att ingå i Prins Carl Philips Racing Pokal i klasserna Rotax Max Junior, Rotax Max Senior och Rotax Max DD2.

För pokalsegrarna, tillika RMC-mästarna, väntar direktkvalificering till Rotax Max Challenge Grand Finals i Bahrain 2-9 december och ett resebidrag på 50.000 kr till vardera vinnare.

– Ett häftigt förstapris, men de som placerar sig närmast efter segrarna kommer inte att gå lottlösa. Dessutom kommer vi att dela ut priser bland de som kör samtliga deltävlingar och är registrerade på https://rotaxmaxchallenge.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Allt detta är möjligt tack vara våra trogna samarbetspartners, säger Thomas Johansson, promotor för Prins Carl Philips Racing Pokal.

Kalendern för Prins Carl Philips Racing Pokal/Rotax Max Challenge Sweden 2023 omfattar sju deltävlingar med premiär i Lidköping 15-16 april.
Därefter väntar tävlingar i bland annat Järfälla (två gånger), Västerås, Södertälje och Göteborg.

– En bra kalender med tävlingar i ett geografiskt område där Rotax är starkt. Många duktiga arrangörsklubbar och fina anläggningar, säger Marie Radne på Radne Motor.

Den sista deltävlingen kommer att avgöras 7-8 oktober, men var vill ingen avslöja riktigt ännu.

– Vi har tagit många nya vägar med Prins Carl Philips Racing Pokal sedan starten 2013 och med årets finalarena kommer vi att presentera ett helt nytt koncept som vi är både stolta och glada över, säger Thomas Johansson och tillägger:

– Mer om den avslutande deltävlingen och andra nyheter om Prins Carl Philips Racing Pokal kommer att presenteras inom kort.

Prins Carl Philips Racing Pokal/RMC 2023
15-16 april: Lidköping
22-23 april: Järfälla
6-7 maj: Västerås
3-4 juni: Järfälla
17-18 juni: Södertälje
26-27 augusti: Göteborg
7-8 oktober: TBA

För mer info – se:
https://rotaxmaxchallenge.se Länk till annan webbplats.


Sidan uppdaterades den 21 mars 2023