Huvudpartners till Svensk Bilsport

Nu släpps första delarna av Utbildningsplattformen


Idag öppnas Svensk Bilsports Utbildningsplattform upp. En plattform där utbildningarna för licenser kommer kunna tas online. Först ut är grundutbildningen till Funktionärslicens som kommer finnas att gå digitalt till samtliga sportgrenar. 

– Vi vet att utbildningsplattformen är efterlängtad och att det har tagit tid att få fram den. Det är delvis nytt material som nu finns med och samtidigt är det i grundkurserna lite nedtonat för att förenkla insteget till att ta en grundlicens. Vi ser detta som ett nytt verktyg till rörelsen för att underlätta och möjliggöra utbildning inom idrott, säger Sofia Wolfenstein som är utbildningsansvarig och projektledare för utbildningsplattformen.

Efter grundutbildning för funktionärer kommer utbildningen "Tekniker grund" att läggas upp. 

– De första utbildningarna som vi har prioriterat är funktionärslicenser, efter att dessa är uppe kommer vi börja påbörja nästa steg i arbetet mot att lansera tekniker grund säger Wolfenstein. 

På sikt kommer alla utbildningar att finnas i plattformen som nu lanseras med den första grundutbildningen, men allt blir inte digitalt. 

– Fortsatt i framtiden kommer det krävas fysiska träffar för exempelvis förarprov inom olika sportgrenar, men vi tror att den här plattformen kommer förenkla mycket och framförallt skapa en tillgång till utbildningarna när den som vill genomföra den har tid, då du kommer kunna göra mycket av alla utbildningar hemifrån, avslutar Ellinor Aspeqvist som drivit projektet tillsammans med Sofia.

Utbildningsplattformen Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den 31 maj 2023