Huvudpartners till Svensk Bilsport

Patrik Flodin körde hem Rally-SM i Sandviken

Under lördagen avgjordes den andra deltävlingen i årets Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken. På fantastiska vintervägar i Gästrikland tog Patrik Flodin hem sin första totalseger för säsongen.

Patrik Flodin och Göran Bergsten är regerande mästare i Internationella 4WD. I premiären i Hudiksvall fick dom skotta snö i åtta minuter, men i Sandvikens SM-rally studsade dom tillbaka och vann före Dennis Rådström och Johan Johansson. Rådström behåller SM-ledningen efter de två vintertävlingarna.
– Det var gött, lite revansch från senast med en seger idag. Det var synd på misstaget sist, men nu är vi på gång och kan jaga resten av säsongen. Det är extremt jämt, säger Patrik Flodin från Ilsbo.

Hemmaföraren Oskar Sundell vann Nationella 4WD med hela tre minuter. Kim Nydén från Lindesberg toppar fortsatt SM-tabellen, före Kevin Jirvelius som blev tvåa i Sandviken.
– Resultatet är superbra och bilen funkar kanon. Jag är inte helt nöjd med körningen ändå. Vi har gjort ändringar på bilen och den beter sig lite annorlunda. Jag behöver lite mer mil i bilen, så ska vi fortsätta utmana resten av året, säger Oskar Sundell.

Patrik Hallberg tog en övertygande seger i 2WD-klassen. Junioren från Haninge vann fem av sex sträckor i tävlingen, och leder nu SM med 15 poäng över Niklas Hägg.
– Det har vart en fantastisk start på säsongen, det känns helt fantastiskt, säger Patrik Hallberg.

Standardklassen vanns av Johan Pettersson från Skillingaryd.
– Äntligen gick det hela vägen, det är skönt att det är över nu. Vi har kört stabilt och hållit oss på vägen hela dagen, summerar Johan Pettersson.

Efter två vintertävlingar i Hudiksvall och Sandviken tar nu Rally-SM ett uppehåll till den 10 maj, när den tredje av totalt sex deltävlingar avgörs. Då på grusunderlag i Nyköping.

Tävlingen kan ses i sin helhet på svenskbilsporttv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på tisdag publiceras ett magasinsprogram med tävlingen höjdpunkter. Missa inte det!

Resultat Vinterpokalen, Rally-SM Deltävling 2 av 6:
Internationella 4WD:
1. Patrik Flodin/Göran Bergsten, VW Polo, 47.00,6
2. Dennis Rådström/Johan Johansson, VW Polo, +14,4
3. Fredrik Åhlin/Maja Bengtsson, Skoda Fabia, +19,0

Nationella 4WD:
1. Oskar Sundell/Joakim Söderqvist, Mitsubishi Mirage, 52:31,6
2. Kevin Jirvelius/Per Wiksten, Mitsubishi Mirage, + 3:13,0
3. Peter Johansson/Jim Hjerpe, Mitsubishu EVO, +3:39,9

2WD:
1. Patrik Hallberg/John Stigh, Ford Fiesta, 52:14,8
2. Niklas Hägg/Toni Sundqvist, Toyota Corolla, +34,4
3. Patrik Dybeck/David Arhusiander, Toyota Corolla, 1:00,2

Standard:
1. Johan Pettersson/Per-Ola Pettersson, VW Golf, 58:25,8
2. Jan Johansson/Christian Olsson, Nissan Sunny, +1:40,4
3. Andreas Hovind/Catalina Floberg, Volvo 850, 2:36,0

JSM Standard:
1. Johan Pettersson/Per-Ola Pettersson, VW Golf, 58:25,8
2. Madicken Swärdh/Karl Lundin, VW Golf, +10:03,3

Sidan uppdaterades den 04 februari 2024