Huvudpartners till Svensk Bilsport

Nu är anmälan till SM i el-kart 2024 öppen

Mästerskapet avgörs under Kanonloppet på Gelleråsen Arena 15-17 augusti. Läs mer och anmälan.

 

SM El-Kart Rotax E20, som är det fullständiga namnet på mästerskapet, är maximerat till 36 deltagare från 14 år och uppåt. Först till kvarn gäller, men förare som sedan oktober 2023 gjort en intresseanmälan har förtur.

Anmäl dig här: https://www.rotaxmaxchallenge.se/calendar/sm-el-kart-2024/ Länk till annan webbplats.

De tre främsta totalt i SM erhåller medaljer och mästaren får dessutom en plats i världsfinalen, Rotax Max Challenge Grand Finals, som körs i italienska Sarno 19-26 oktober.

I tävlingen ingår även en Masters-kategori för förare över 32 år. Även för segraren i den väntar en plats i Italien och en möjlighet att tävla om det inofficiella VM-guldet.

Båda finalplatserna är fullfinansierade så när som på rese- och boendekostnader. Segrarna på Gelleråsen Arena kommer emellertid att få var sitt resebidrag på 10.000 kr.

Elkart-SM har bara genomförts en gång tidigare, på GTR Motorpark i Eskilstuna 2022. Då vann Jesper Sjöberg och Joel Bergström senior- respektive juniorklassen. Båda segrade sedan i sin respektive klass i världsfinalen som då arrangerades i Portugal.

SM El-Kart Rotax E20 avgörs på Gelleråsen Arenas ny kartingbana, som är integrerad i anläggningens racingslinga. Mästerskapet kommer att äga rum under klassiska Kanonloppet med Porsche Carrera Cup Scandinavia, Porsche Sprint Challenge, V8 Thunder Cars, Legends Cup och Pro Superbike som övriga klasser.

Promotor för mästerskapet blir samma som under SM-premiären i Eskilstuna för tvåa år sedan – organisationen för populära kartingtävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal.

Tävlingen kommer att genomföras i samarbete med Svenska Bilsport, Gelleråsen Arena, Rotax, Radne, Karlskoga MF, Porsche Carrera Cup Scandinavia och Nej till näthat.

Under länken ovan hittar du, förutom anmälan, även:

  • Presentation av SM El-kart 2024.
  • Inbjudan.
  • Tävlingsregler.
  • Tekniska regler.
  • Tidsschema.
Sidan uppdaterades den 07 mars 2024