Huvudpartners till Svensk Bilsport

Starka svenska insatser i Rally Jameel

Första helgen i mars avgjordes Rally Jameel i Saudiarabien, en navigationstävling för enbart helkvinnliga ekipage. Totalt deltog 55 ekipage från hela världen i tävlingen.

Svensk Bilsport genom landslaget stöttade en bil i Rally Jameel. I ett unikt samarbete mellan gräsrot och elit körde folkraceföraren Alva Olsson tävlingen med VM-meriterade kartläsaren Julia Thulin. För båda var det första gången de fick erfara ökenrally, och de slutade som 25:a i sin klass.

– Veckan i Saudiarabien har varit fantastisk. Lärorik, utmanande och varm. Det var häftigt att få vara med i ett rally enbart för kvinnor. Att tävla internationellt var spännande och annorlunda. Det har varit mycket roligt att köra rally, något helt annorlunda jämfört med vad jag brukar göra, säger Alva Olsson.

– Tävlingen i Saudiarabien var en unik och minnesvärd upplevelse, fylld med spännande ögonblick och utmaningar och något helt annan än vad jag är van vid. Jag har fått träffa massor av fantastiska människor som delar precis samma passion som mig, och att få utvidga mitt personliga nätverk är något jag är tacksam över. Tack landslaget för stöttningen, och för dessa oförglömliga möjligheter och erfarenheter, säger Julia Thulin.

Förutom landslagets bil med Alva Olsson och Julia Thulin ställde ytterligare två svenska kartläsare upp i Rally Jameel. Catalina Floberg från Falköping deltog ihop med Catie Munnings från Storbritanien och vann i sin klass och blev även trea totalt. Dakar-rutinerade Annie Seel blev 4:a i sin klass ihop med Saz Aso Gullani från Kurdistan.


– Det var en häftig känsla att ta del av detta event med en målgång på internationella kvinnodagen. Väldigt inspirerande att träffa över 100 kvinnor från över 37 länder som brinner för bilsporten, samt att få dela och ta del av erfarenheter från både olika kulturer och perspektiv. Bilsporten är världsomfattande men förutsättningarna för kvinnor är verkligen olika, säger Ellinor Aspeqvist, Assisterande förbundskapten och fortsätter:

– En väldigt lärorik vecka som gav mycket av nya erfarenheter, givande möten och en stor dos inspiration, avslutar Ellinor Aspeqvist.

Sidan uppdaterades den 22 mars 2024