Svensk Bilsport

Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå

I dagarna tecknades avtalet mellan Rally Sweden och Umeå Kommun som gör klart att den svenska VM-deltävlingen i Rally kommer genomföras med Umeå som centralort även åren 2025, 2026 och 2027.

­– För oss är det en trygghet att ha Umeå och dess region med oss på den här utvecklingsresan som Rally Sweden är. Vi går nu mot det fjärde rallyt i Umeå i februari 2025 och jag tycker att vi tillsammans med Umeå och regionen tagit positiva kliv framåt med event för varje år, där Red Barn Arena är ett otroligt hjärta för rallyt och all den publik som vill uppleva festen på bästa sätt, säger Anna Nordkvist, vd för Rally Sweden.

Att Rally Sweden har fått en plats i Umeåbornas hjärtan kändes tydligt av under årets rally. Och att staden och regionen vill fortsätta vara ett nav i VM-kalendern.

– Umeå är en stad i framkant. Vi vill fortsätta att växa i invånarantal och med en branschbredd skapa en attraktiv stad att arbeta och leva i. I det arbetet ligger även att vi som stad, tillsammans med regionen är med och skapar ett levande och inspirerande kultur- och fritidsliv som både invånare och gäster kan ta del av. För oss är Rally Sweden en del i det arbetet och ett stort event som på flera olika sätt är med och bidrar till tillväxten i Umeå, men framförallt skapar en fantastisk folkfest för Umeåborna och hitresande från hela världen, säger Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande i Umeå.

Även WRC-promotorns VD, Jona Siebel är nöjd med att avtalet nu är klart.

– Rally Sweden är så mycket mer än ett rally på snö – det är en av de mest unika fanupplevelserna inom motorsport och Red Barn Arena har snabbt flyttat till toppen av rallyfansens måste-besök. För oss som Promotor är vi otroligt glada över att återvända till Umeå och för den stabilitet detta ger Rally Sweden organisation.

Nästa Rally Sweden körs i februari 2025. Exakta datum är ännu inte satta.

Sidan uppdaterades den 17 maj 2024