Svensk Bilsport

STCC med historisk premiär på Göteborgs gator

I helgen gör STCC debut med det nya Head 2 Head-formatet på en helt ny bana som ligger mellan Ullevi och Scandinavium i Göteborg den 8-9 juni.

- I helgen kulminerar äntligen många års hårt arbete där vi skriver motorsporthistoria med 12 helt nya elektriska tävlingsbilar, 12 av Skandinaviens bästa förare och team samt en helt ny Head 2 Head-bana mitt i centrala Göteborg, säger Micke Bern, vd för STCC.

- Vi vill rikta ett oerhört stort tack till samtliga involverade som har möjliggjort det här tillsammans med oss när vi startar en ny STCC-era med ett starkt fokus på fantastisk racing, hållbarhet och den senaste tekniken inom elektrifieringen av såväl automotive som samhället.

Ett startfält med över 6000 elektriska hästkrafter kommer att göra upp om SM-poängen i helgens dubbla Head 2 Head-heat som körs både lördag och söndag.

Tävlingarna hålls på en 625 meter lång Head 2 Head-bana som byggts i samarbete med Göteborg & Co och Ramudden på eventområdet mellan Ullevi och Scandinavium.

Mest jagad förare i premiären är meste STCC-segraren Robert Dahlgren som tog senaste titeln 2022 och tävlar med en ny CUPRA Born för CUPRA Sweden-PWR.

- Jag känner mig lika motiverad inför den här säsongen som min första 2004, speciellt när vi gör ett historiskt skifte till el. Racingförare brukar alltid säga att man har ett blankt papper inför en säsong, men den här gången är det verkligen så, säger Robert Dahlgren.

- Ingen har tävlat med de här bilarna och däcken, något som verkligen adderar ytterligare ett lager av spänning och oförutsägbarhet. Jag tävlar aldrig för något annat än att vinna och STCC 2024 är inget undantag. Det gäller att anpassa sig så snabbt som möjligt och leverera utan misstag för att plocka så mycket poäng det bara går.

Premiärhelgen inleds 09:00 på lördag med test och efterföljande kval, åttondel, kvarts, semi och slutligen final 16:30. Detta körs sedan enligt samma upplägg på söndag.
All information om premiären av STCC och biljettköp finns på www.stcc.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidan uppdaterades den 10 juni 2024