Svensk Bilsport

Robert Dahlgren tog revansch

Efter att ha vunnit på banan men uteslutits från finalerna i efterhand under lördagen, fick regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren revansch när han vann söndagens deltävling under den elektriska premiären av STCC 2024 i Göteborg.

– Andra gången gillt. Det blev en revansch i dag. Vi fick vara starka hela tiden och byggt upp till det här. När ingenjören är tyst på radion, då vet jag att det är tight. Jag gjorde en justering på bromsarna i slutet, och jag tror det var det som avgjorde det. Helgen har vart en berg-och-dalbana, och det passar väl bra när vi är nära Liseberg, säger Robert Dahlgren.

Finalen blev en repris från lördagen där CUPRA Sweden – PWR-föraren Robert Dahlgren i sin CUPRA Born ställdes mot Brink Motorsports Jimmy Eriksson i en Tesla Model 3. Robert Dahlgren säkrade segern i det andra finalheatet med 13 hundradels marginal.

– Det är surt just nu, men vi tar med oss bra poäng den här helgen och det får vi vara nöjda med. Jag har haft en bra känsla hela dagen, så det var surt att förlora med så små marginaler. Det är ett långt mästerskap, men det här är en bra början, säger Jimmy Eriksson.

Jimmy Eriksson, som även säkrade sin första pole position i STCC tidigare under söndagen, lämnar premiärhelgen som mästerskapsledare med sex poängs marginal till Robert Dahlgren.

Läs hela pressreleasen från STCC på länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns även resultat o.s.v.

Sidan uppdaterades den 09 juni 2024