Svensk Bilsport

Svensk Bilsport behåller FIA:s högsta miljöklassning

Svensk Bilsport har behållit FIA:s trestjärniga miljöklassning, den högsta nivån inom FIA:s miljöcertifieringssystem. Detta efter en tuff revision av en av FIA:s revisorer som har stor ISO-erfarenhet.

Fokusområden


För att få köra stora internationella tävlingar blir det allt skarpare krav från FIA och andra intressenter att vi är miljöcertifierade.

– Det känns riktigt bra då FIA lyfter fram vårt breda spektrum av miljöprojekt i vår jakt på ständiga förbättringar. FIA sätter med rätta press på det nationella förbunden att efterleva de krav som ställs från dem, allt för att göra hela bilsporten mer medveten om miljöarbetet som måste till för oss alla, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare.

Mikael Norén, miljösamordnare Svensk Bilsport:

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete för en hållbar framtid inom motorsporten och tackar FIA för deras erkännande. Vi gör redan en del bra saker, men vi vill alltid bli bättre.

Sidan uppdaterades den 18 juni 2024