Svensk Bilsport

SM-vinst till Jansson och Enholm

Casper Jansson och Sebastian Enholm segrade i Supercar Lites respektive XC Crosscar när SM i de båda klasserna inleddes i Höljes under fredagen.

Simon Olofsson och Casper Jansson dominerade kvalet i Supercar Lites, där 13 förare kom till start. Jansson vann de båda inledande omgångarna och följde upp med en femteplats i omgång tre. Olofsson slutade tvåa, tvåa, etta, vilket räckte för en sammanlagd förstaplats med en poängs marginal.

Trea i kvalet blev dansken Tobias Daarbak. Lukas Andersson slutade fyra, Mats Oskarsson femma och Emil Naessén sexa.

Simon Olofsson följde upp med seger i den första semifinalen, före Daarbak. Anton Söderholm styrde i mål som trea.

Lukas Andersson tog hem spelet i den följande semin, tätt före Casper Jansson, efter att ha toppat från start. Men det var en hård kamp heatet igenom. Kim Andersson – som ju annars är en av förgrundsfigurerna i 2150-klassen – knep tredje plats.

I finalen hade Jansson bäst flyt. Rasboföraren korsade mållinjen med bred marginal före Olofsson. Daarbak drog det längsta strået gentemot Lukas Andersson om tredje plats.

– En jäkligt bra final och lite revansch för en dålig tredje kvalomgång. Starten funkade perfekt och jag kände mig aldrig riktigt hotad, sammanfattade Casper Jansson.

 

Sebastian Enholm dominerade kvalet i XC Crosscar. En andraplats i den första kvalomgången följdes av två spikar. Thomas Eek Murstad slutade tvåa och Erik Nilsson trea.

Enholm var därefter säkerheten själv i första semifinalen, där Nilsson och Erik Persson gjorde sällskap till finalen. Eek Murstad såg till att det blev Norge i topp i semi två. Jimmie Österberg fixade andra plats, norske Aleksander Wiik tredje.

Sebastian Enholm tog spets i finalheatet och såg ut att gå mot en säker förstaplats. Och visst vann han, men Eek Murstad närmade sig mot slutet och var endast 29 hundradelar efter när målflaggan fälldes. Jimmie Österberg gjorde prispallen komplett.

– Fy fan så skönt, utbrast segerherren. Det har gått min väg från början till slut idag!

Inbjudningsklassen Supernationell vanns av Andreas Israelsson, tävlande för arrangörsklubben Finnskoga MK. Han gjorde det före Tommie Svärd och Viktor Fahlgren. Israelsson svarade för en veritabel rackarökare och tog ledningen redan i det inledande skedet efter att ha startat från tredje led.

Sidan uppdaterades den 07 juli 2024