Svensk Bilsport

Pontus Tidemand vill försvara titeln på SM-veckan

Senast han deltog i SM-sammanhang var på SM-veckan i somras och då blev han svensk mästare i rallysprint. Nu siktar Pontus Tidemand på att upprepa succén under vinterns SM-vecka i Falköping.

- Jag gillar verkligen formatet med rallysprint. Man måste ge precis allt man har på en relativt kort sträcka och snabbast står helt enkelt som segrare. Det är kul, intensivt och explosivt och man taggar igång ordentligt, säger Pontus Tidemand.

Att upplägget passar Pontus är det knappast några tvivel om. Utöver SM-guldet från sommaren 2022 har han även två SM-titlar i rallysprint på vinterväglag med sig i bagaget, ett från Falun 2013 och ett från Örebro 2015.

- Självklart måste jag ju försöka försvara guldet nu i Falköping, det är målet. Men det är alltid bra konkurrens från svenska eliten i SM-sprinten så jag förbereder mig på en spännande kamp, säger Pontus.

De senaste två åren har det varit något mindre tävlande för Pontus, men han har ändå hunnit med några SM-tävlingar, i vilka han uteslutande har tagit pallplaceringar, och även segrat i Midnattssolsrallyts Race of Legends och provat på off-road racing när han deltagit i premiären av SxS Nordic. Under 2023 hoppas han få ta plats bakom ratten oftare.

- Planen är att få till utvalda tävlingar i år. Exakt vilka rallyn vi diskuterar håller jag på lite till, men jag hoppas det kan bli ett bra år med lite mer körning. Jag är definitivt hungrig på att göra lite av en comeback, säger Pontus Tidemand.

Sidan uppdaterades den 23 januari 2023