Huvudpartners till Svensk Bilsport

Rally - Extra släckare nationell tävling

Då FIA enligt Apendix J Article 253 skärpt kraven gällande släckutrustning i Rally under FIA sanktionerade tävlingar (Championships) så klargörs nedan vad som gäller nationellt för att ej skapa förvirring:

Släckningssystem: Alla bilar (där det krävs enligt klassreglerna) ska vara utrustade med ett brandsläckningssystem, från FIA Technical list nr 16, eller list nr 52 “Extinguisher systems homologated by FIA” I rally ska släckmedelsmängden vara minst 3 kg. − GR A/N/R, App K som tävlar nationellt, får byta ut sprinklersystemet till motsvarande handbrandsläckare 1x4kg eller 2x2kg enl TR5.7. OBS! Vid första homologerings-/registreringsbesiktningstillfället ska bilen uppfylla kravet från gällande sportgren.

Handbrandsläckare: Alla bilar (där det krävs enligt klassreglerna) ska vara utrustade med en eller två handbrandsläckare enl 5.7.3.2 – 5.7.3.5. − Handsläckare enligt FIA 8865-2015 rekommenderas.

Länk till regler rally: https://www.sbf.se/regler/rally Länk till annan webbplats.
Länk till: Gemensamma Tekniska regler TR 2024 Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.

/ Tekniska Kommittén

Sidan uppdaterades den 21 februari 2024