Svensk Bilsport

Rally – Ökat tryck hos Transportstyrelsen


Av anledning till ökat tryck hos Transportyrelsens Dispensavdelning ser vi en längre handläggningstid på nya Homologerade Rallybilar för tillfället. Från det att en ny Homologering skickas in till Transportstyrelsen läggs denne in i deras ärendekön och hanteras i turordning. Det ökade trycket på avdelningen resulterar därför i något längre ärendetid för nya beslutän tidigare. Från förbundets sida gör vi det vi kan för att underlätta Transportstyrelsens arbete i detta för snabb återhämtning.

Gällande handläggningstid för Transportstyrelsens Dispensavdelning kommuniceras via deras hemsida. Se länk:

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/fordon/dispens-fran-foreskrivna-tekniska-krav/ Länk till annan webbplats.

 

Sidan uppdaterades den 24 maj 2024