Huvudpartners till Svensk Bilsport

Historiska utskottet påminner om att förnya utgångna HTP:er

2013 införde SBF möjligheten att ta ut en s.k. Nationell HTP med en avsevärt lägre avgift än för den Internationella godkänd av FIA.

Denna nationella handling fick 10 års giltighet vilket betyder att de som registrerades 2013 nu passerat sin 10 års period, slutade gälla 31december 2022, och måste förnyas för att fortsätta gälla.

Du kan se giltighetstiden på första sidan på din HTP.

Har du en Nationell HTP från 2013 så uppmanar vi dig att omgående kontakta en av besiktningsmännen för Historisk bilsport. Du hittar de på SBF hemsida sbf.se/sportgrenar/historiskbilsport/htptekniker

Har du en internationell HTP så kan den vara både 5-årig och 10-årig beroende på när den godkändes. Du kan själv se på FIA Historic Databse om den är giltig: https://historicdb.fia.com/regulations/htp-passport Länk till annan webbplats. ,

klicka på ”HTP List” så kan du ladda ner en .pdf fil med alla giltiga handlingar. Finns inte din handling med så har den gått ut och måste förnyas. Om du förnyar din HTP innan den gamla gått ut så är det en reducerad avgift till FIA. Kontakta i så fall omgående din besiktningsman för en förnyelse av din HTP.

Sidan uppdaterades den 18 januari 2023